Att Skala En Potatis

Väntar just nu på att potatisen ska koka klart. Ikväll blir det grillning hos Olle & Jenny så det är potatissallad på G till köttet. Måste ta mig en sväng och inhandla lite vin också. Det hör ju till valborg att dricka vin, eller vad man nu gillar. Eller har jag fel? Man kanske gillar cola och då är väl det helt okej, fast jag satsar nog på vin ändå!

Får se om vi eventuellt ska cykla sedan. Det är ju faktiskt rätt skönt väder nu även om inte solen lyser. Måste försöka klura ut vad jag ska ha på mig också. Massa att fixa med och nu har nog potatisen kokat klart också.


Happy Valborg!

Vem Har Sagt Att Det Är Skoj Att Handla?

Ibland inemellanåt måste man ju faktiskt styra upp lite ny mat att fylla kylen med. Ingen har sagt att det är skoj. Tänk vad praktiskt det hade vart om den fyllde upp sig själv. Tyvärr fick vi nöja oss med att handla själva och visst är det skönt när det är klart.
 Ska till Olle och Jenny på onsdag och grilla och spela brännboll. Kul! Inhandlade lite grillmaterial och så. Hoppas bara på fint väder. Då kan man ju kanske till och med cykla in. Hm, tål att tänkas på.

För övrigt så håller förkylningen i sig, men det känns ändå som att den är påväg åt rätt håll nu. Har jobbat idag och det kändes okej i alla fall.

Du Frida, vi måste ju försöka ses någon dag nu när du är uppöver. Vi kan ju höras någon dag nu i veckan?

Puss och go'kväll!

En Effektiv Helg

Usch vad helgen går snabbt. I fredags åkte jag och Daniel ner till familjen i Tanum. Lite konstigt med bara mamma hemma eftersom Matilda var på konirmationsläger. Inget större blev gjort på fredagen eftersom vi kom såpass sent. Men på lördag morgon däremot stod det hustvätt på schemat. Husen på området där mamma bor ska målas om under sommaren och var och en skulle tvätta och måla sitt hus själv. Men eftersom mamma inte orkar det så fick jag och D äran att ge oss på jobbet. Inte riktigt så tråkigt som det låter och eftersom vi var två så gick det rätt snabbt också.

På eftermiddagen ville jag åka ner till Loppis och kolla efter någon kruka eller så. Mamma tycker jag har blivit loppistokig, men ibland kan man faktiskt fynda! Det var stängt och eftersom Cicci och Markus bor nära så skulle vi vart dom bodde eftersom att D inte visste det. Vi hade ringt innan, eftersom vi var sugna på att se det senaste tillskottet i släkten - Leon, men ingen svarade. Tänkte bara visa Daniel vart huset låg, men då var bilen hemma så vi tog en liten visit.
 Så söt han va! Liten och gosig och så snäll. Inte ett ljud förutom ett litet kort skrik när han vaknade och var hungrig. Storasyter Thea var så snäll och verkade gilla brorsan. Dock lite avvaktande mot Daniel ända tills han provade hennes solglasögon och vi tog kort på detta.

Senare på kvällen kom moster på besök också. Och idag har vi haft kalas för Lotta. Så man kan väl säga att vi har hunnit med en hel den denna helgen. Både träffa folk och skura hus. Något Loppisfynd blev det dock inte denna gången. Usch va dyrt det var där, nu förstod jag va folk har menat med att hon tar ordentligt betalt.

Va har ni gjort i helgen? Tell me!

Kram Josefin

Två Stolar Behöver Två Dynor

Eftersom jag köpte två stolar till igår var jag ju bara tvungen att åka till IKEA och köpa två dynor till. Dom kunde ju faktiskt tagit slut annars?!

Imorgon åker vi hem till Tanum och hälsar på. Ska fira Lotta på söndag eftersom hon fyller år på måndag. Blir hustvätt också eftersom dom snart ska måla om husen. Grönt blir nog snyggt. Är riktigt inne på grönt just nu känner jag. Grönt, vitt och rosa är så fint, men kanske inte på husen utan på annan inredning, haha.


Hå, Hå! Jag Har Krukor...

...Men inte att sälja, utan jag har själv köpt krukor idag. Fyndade lite på Solreturen nu igen. 5 kr/st va riktigt billigt tycker jag och det fanns en hel del okej faktiskt. Träffade Lisa som jag jobbar med ibland och hennes vän. Hon hittade ett supergulligt bord, med "tittlåda" eller vad man nu ska säga. Förresten så hittade jag två exakt likadana stolar till som dom vi har målat redan. Så nu ska dom också slipas och få ny färg.

Tränade efter det och när jag kom hem så stod köttfärssoppan färdig på bordet. Japp, Daniel hade varit i farten och grejat. Han hade köpt mina favoriter till efterrätt, kokostopparna med yoghurt som finns vid naturgodiset!  Mums. Ska nog gå och äta en eller kanske två.

Puss!

En Sågande, Spikande & Fixande Sambo

Ja, nu var det några dagar sen. Matilda var som sagt här hela helgen. Jättekul att du kom och hälsade på! Efter lite försenat tåg (ovanligt?) hann hon följa med en sväng på kalas. Lördagen gick åt till shopping. Hon hittade både klänning och skor. Superfint! Blev grillning hos Daniels föräldrar på kvällen. Mums! Grillat är helt klart en favorit. Smakade sommar.
 
Vi sov inte så länge på söndagen eftersom vi tänkte hinna med både Bergvik och IKEA (min framtida arbetsplats, hihi). Matilda fyndade vidare, en jättefin vårjacka. Skulle jag också vilja ha. Solen sken såklart också, så när vi kom hem åt vi middag på balkongen. Funkade bra med dom nya möblerna.


För övrigt sitter jag nu och lyssnar på en sågande, spikande och fixande sambo som grejar med det sista på trätrallen vi ska ha på balkongen. Skäms lite eftersom det är rätt så sent för sånt när man bor i lägenhet, men men. 
 Ni får inte se riktigt än hur det har blivit, för jag har lite tankar på att fixa ett par till dynor och att planetera lite också. Har en liten skiss i huvudet på en vikväggsspalje eller något. Vi får väl se hur det blir med detta.
 
Nu vet ni i alla fall vad jag har gjort under helgen och varför det har varit dåligt med uppdatering!
Har för övrigt vart ute hela dagen på jobbet både igår och idag. Fräknarna blir bara fler och fler. Måste nog smörja in mig lite imorgon!

Höres!

Idag Kommer Matilda

Fredag idag!! Skönt med helg och så. Jag har inget jobb den här fredagen heller. Rätt bra gjort att pricka in fredagarna som lediga när jag i princip jobbar varje dag annars.

Här skiner i alla fall solen för fullt så jag har vart ute på promenad. Skönt med frisk luft. Nu ska jag fixa lite på balkongen. Har tagit hem bordet och stolarna nu. Måste dock fixa lite andra saker någon dag innan det är helt klart. Tänkte köpa några fina dynor och sen plantera lite olika saker. Blir nog lite blommor och en hel del färska örter! Basilika och timjan är mina favoriter, så det ska det bli i alla fall. Men kanske inte allt detta idag, vi får se!

Ska hämta lillasyster Matilda vid tåget ikväll. Hon ska stanna hela helgen. Jättekul! Ska på stan imorgon, hoppas att vi hittar det hon är ute efter!

Ha en bra fredag!

Is I Magen

Blev väckt 7:15 i morse av vikariesamordnaren. Hon ville att jag skulle börja helst kl. 8:00. Och jag hann faktiskt. Det är ju inte ofta hon ringer längre till mig, eftersom jag har vart bokad innan så mycket. Är lite trött på att hoppa runt, runt nu. Funderar på att inte ta mig an fler nya ställen nu, men jag vet inte, behöver ju pengarna också. Som igår blev jag tillfrågad om att jobba imorgon på två ställen jag gillar. Tyvärr hade jag redan tackat ja förra veckan till ett annat ställe som jag aldrig har varit på innan. Så sett hade jag ju kunnat ha is i magen, eftersom jag ofta får jobb ändå, men det där med is i magen är nog inte min starka sida.

Jag vet ju i alla fall nu att jag kommer jobba på IKEA hela sommaren. det är liksom min morot just nu! Hoppas vekligen att det kommer bli superbra där!


Bytt Design

Ja, jag har gjort en liten ändring här på bloggen! Bytte design. eller ja, design och design, men det blev lite skillnad även om det var en mall. Vill ju ha en snygg blogg, men eftersom jag inte är alls haj på sånt får den här duga sålänge! Vad tycks???

Idag Serveras Skink- och Purjolöspaj På Vändgatan!

Jobbat till fem idag och vart ute nästan hela dagen. Först hela förmiddagen och sedan gick vi ut på eftermiddagen igen. Inte mig emot nu när det börjar bli varmare! Cyklade fam och tillbaka med, så idag har det blivit ordentligt med frisk, varm luft!

Ikväll blir det paj till middag som gäller. Skinka och purjolök. Paj är nog faktiskt en av mina favoriter. Tar ju lite extra tid att laga, men det är det lätt värt. Serveras såklart med en god sallad. Oj! Va seriöst det där lät då, haha!

Efter maten blir det promenad i vårsolen med D. Tänkte kanske ta med mig stavarna också. Bara det att dom låter så himla mycket när man går på asfalten. Nu kan man ju till och med gå ut på kvällen eftersom det är ljust så länge. Jag märker verkligen att jag blir piggare och känner mig fräschare nu när det blir längre och varmare dagar!
Vad har ni haft för er idag då?

Välkommen Till Världen!

Igår eftermiddag föddes lille Leon! Välkommen till världen grabben! Hoppas att ni mår bra allihop, Cicci, Marcus och storasyster Thea!


Rutigt, Randigt eller Prickigt?

Målade klart stolarna igår och bordet var redan klart, så nu ska vi bara vänta på att det ska torka ordentligt! Gillar färgen jättemycket. Grönt blit det ju, om jag inte har talat om det?! Hoppas på att hitta ett par fina sittdynor till också! Grön- och vit rutiga/randiga/prickiga.. Ja, något med grönt och vitt tror jag ng att det blir i alla fall!

Ska träna sen ikväll. Blir Body Pump idag igen. Tycker det är så kul och det nya passet är bättre än det gamla. Hoppas bara att det inte blir samma låga musik som hon hade förra gången. Det är iofs inte samma tränare idag, men musiken är ju det som får en att kämpa ordentligt!

Undrar när Daniel kommer hem? Han skulle fixa extraljusnågonting på sin farfars bil efter jobbet, men han borde väl vara klar snart tycker jag!!

Ha det bra!

Örebro, Taccos & Nöjesfabriken

"Åh, nej det snöar igen Daniel!!!" Det var det första jag sa igår morse innan jag ens hade hunnit säga godmorgon. Snö, igen liksom. Men eftersom det var så dåligt väder bestämde vi oss för att åka till Örebro och hälsa på Jocke. Att bara vara hemma och inte göra någonting när vädret är så det blir man ju bara deppig av. Så vi åkte iaf och snöandet gav sig faktiskt och övergick i regn. I Örebro (trevlig stad förresten) åt vi mat med Jocke och hans kompis. Sedan åkte vi upp till lägenheten och kikade lite.

Blev en ganska så kort visit för när vi åkte dit ringde Sebbe och undrade om vi ville komma hem till honom och Michaela och käka mat. Mycket trevligt. Så vi han bara hem och byta kläder innan vi åkte dit. Jättetrevlig kväll och lite utgång på Nöjes blev det också.

Det är roligt när man inte har planerat något och det dyker upp saker under dagen. Det blir faktiskt oftast roligast då tycker jag. Då har man ju inte fått några direkta förväntningar och man blir inte så lätt besviken.

Vad ska ni hitta på idag då? Här ska vi måla klart stolarna och sedan blir det
"inte många knop" som Daniel brukar säga!

Puss

Visst Sover Man Gott I Nybäddad Säng?

Inget jobb idag, rätt skönt att få vara ledig en fredag, även om det är bra om jag kan jobba för att få ihop så många timmar som möjligt. Bestämde mig för att cykla in till stan sen och träna. Det är ju faktiskt inte så långt så det tar en halvtimma ungefär till träningen. Halvbra väder, men så länge det inte regnar är det okej för mig!

Sov underbart inatt. Vi städade ordentligt igår och bäddade nytt. Nya sängkläder är det bästa! Det tar alltid emot att komma igång med städningen, men när man är två och väl har kommit igång är det inga problem.

Matilda ringde igår kväll och undrade om hon fick komma och hälsa på nästa helg! Gärna, så jag antar att biljetterna redan är bokade?! Ska på konfirmationsklänningsjakt. Alltid skoj att gå på stan!

Nej, nu ska jag greja lite här och sedan blir det träningen som sagt.

Ta hand om er!

Saknar Dig!


image37

Saknar Dig och tänker på Dig varje dag!

Underbar Träning & Deklarationer

Underbart att träna igen efter förkylningen. Körde Body Pump idag och det gick alldeles strålande bra. Kändes så himla motiverande att komma igång igen!  En riktigt motiverande tränare också, det gör faktiskt en hel del!

Tänk om man bara bodde lite närmare stan, ibland alltså. Trivs ju bra här ute på Hammarö, men just det där att behöva se till att man kan ha bilen och att man tar sig både fram och tillbaka är lite jobbigt ibland. Men hittills har vi fått det att funka bra ändå tycker jag. Idag lyckades jag t.o.m. övertyga D att följa med mig och träna samtidigt, även om vi är på olika ställen. Kanske lite synd tycker jag att vi inte är på samma ställe, men eftersom han får gratis genom jobbet på KMTI och eftersom jag villträna Body-koncepten så matchar det inte riktigt, så det får bli som det blir. Kan ju faktiskt va skönt ibland att vara ensam en stund. Det är liksom bara mitt då.

När jag kom hem från träningen ringde jag moster för att få lite hjälp med att deklarera. Inte alls svårt att göra det på internet ju, gjorde det förra året också (med hennes hjälp), men så fick jag inte riktigt ihop allt själv. Hade nämligen missat att räkna med räntorna från banken. Men, men nu är det i alla fall klart för den här gången och med pengar tillbaka dessutom. Trevligt tycker jag. Pengar är alltid välkomna på mitt konto. Det finns alltid något man behöver - även om man egentligen klarar sig bra utan.


Hoppas på sol imorgon! Ni med?

Puss

På Promenad I Solskenet

Jag kan bara meddela att det var underbart skönt med en promenad förut. Har gäspat hela dagen och plötsligt var det alldeles som bortblåst. Så solbrillorna åkte på och så blev det en extrasväng förutom, som det var tänkt ,till affären. Solen ger verkligen energi så jag hoppas på massa, massa sol nu i vår och sommar.

image36

Jag på promenad i vårsolen


Senil Eller Bara Stressad?

Förmodligen är jag inte senil var bara aningens stressad i morse. Jag fattar inte varför jag alltid lyckas med att bli sen när jag går upp tidigare än vanligt för att ha gott om tid på mig. Satte iaf i platången precis innan jag skulle dra och fixade luggen. Eftersom jag alltid drar ur den direkt när jag är färdig så gick jag bara ut genom dörren, låste och cyklade iväg. Halvvägs framme kom jag att tänka på plattången som eventuellt satt i fortfarande. 
 
Var ganska säker på att jag hade dragit ur den eftersom det är en ren rutin, men eftersom jag inte va helt 100 cyklade jag tillbaka i världen fart, sprang upp för att kolla, men såklart hade jag dragit ur den! Blev p.g.a detta ett par minuter sen, men ursäkten godtogs eftersom dom höll med mig om att det inte hade vart skoj om den nu hade suttit i. Slutsatsen blir alltså att jag förmodligen bara var stressad - inte senil!

Tydligen snö längre ner i landet idag. Dom sa att Ggb, Uddevalla och Borås hade fått en hel del idag. Men inte här inte! Nu på eftermiddagen vågade till och med solen titta fram. Så nu ska jag ta mig en promenad i vårsolen.


Natti Natti

Blir sova tidigt idag. Ska upp och jobba imorn så det är behövligt att vara utvilad. Ska va på samma ställe som i fredags, det var väl okej iaf.

Blev lite inköp förut idag. Vissa som inte kan nämnas och en fin blomma. Fast den va finare i affären än här hemma. Kanske måste flytta den till ett annat ställe som eventuellt blir bättre. Jaja.

För övrigt har det varit fullt pådrag i Daniels föräldrars garage idag. När jag kom dit fixade Jonny och Andreas med Andreas motorcykel, Daniel och Marcus grejade med Bubblan. Dessutom satte jag på mig målarkläderna och målade klart brädorna till bordet. Efter en stund kom Simon och sedan Jocke och Fritz. Så man kan väl säga att det  var rätt trångt där ett tag.
 
Efter god middag, kycklig & pasta, visade Marianne mig ett inredningsprogram från IKEA. Så att man kunde testa hur man ville ha det hemma. Hon e sugen på nytt kök. Så vi mätte och exprimenterade lite. Tog ett tag innan det blev helt bra, men kul var det i alla fall. Inte för att det var slutgiltigt på något sätt, men eftersom jag gillar att fixa så var det verkligen ett program för mig. Ska nog försöka att planera lite i våran lägenhet någon dag. Bara för skojs skull. Men jag kan verkligen rekommendera er att testa.

http://www.ikea.com/ms/sv_SE/complete_kitchen_guide/planner_tool/download/index.html


Förresten Cicci...

...Konfirmationen är den 11 maj! :)

Havreknäcke med skinka & röd paprika

God Morgon! Har haft en skön behövlig sovmorgon i sängen och sedan god frukost. Helgfrukosten är liksom den bästa, för då behöver man inte stressa, utan kan njuta och ta fram lite extra goda saker. Jag säger bara Wasas Havre-knäcke med skinka & röd paprika. Mums. Kanske inte låter så lyxigt och det är det väl egentligen inte heller, men gott så in i bänken.

Efter dusch och ansiktsmask är jag nu redo att åka till Bergvik och kolla efter en sak som jag inte hittade i stan igår. Ska förbi Plantagen en sväng också och köpa lite växter att ha till hyllan i hallen.
 Daniel ska åka till sina föräldrar och fixa med sin bubbla. En gammal en från 1959! Den går inte för tillfället, men tanken är väl att den ska fixas till och en vacker dag vara klar för en liten utflykt! Jag ska nog också åka dit sedan eftersom vi målar trädgårdsmöblerna i deras garage.

image35
VW Bubbla 1959

Ha en underbar söndag!

Dagens Shopping

Förkyld som attans är jag, men en dag på stan var ingen omöjlighet ändå. VeroModa hade en outlet och det var sista dagen idag så det var 3 plagg för 150:-. Superbilligt! Så det blev två par shorts och en långärmad, tunn tröja. Jag menar hundrafemtio kronor, det är ju nästan gratis. Sedan blev det ett par nya skor, en tröja och lite stearinlljus. Är sugen på byxor också. jeans eller vanliga svarta, men det får vänta lite. Försöker spara pengar till Turkiet och så är det ju konfirmation, student och mammas 50-årsdag också.

Planerna för kvällen var egentligen förfest hos Olle & Jenny och sedan Nöjes, men så hade Olle blivit sjuk och jag e ju inte heller helt 100 så det får bli en annan helg. Nästa helg kanske är en stark kandidat till detta??

Så ikväll blir det istället myskväll med Daniel, mat och kanske en film.

Nu ska jag slappa och vila upp mig så jag blir av med denna dumma förkylningen.

Trevlig Lördag!

En sväng till stan

Bion igår va bra. Lite förutsägsbar, men ändå underhållande och kul. Lite skoj att det är en svensk tjej med också.

Ska in till stan idag och shoppa lite av varje är det tänkt. Vi får väl se vad vi har med oss hem sen?!

 Puss

God Morgon!

Godmorgon på er!

Nu ska jag strax cykla till jobbet. Nytt ställe idag igen, får väl se hur det blir.

Ikväll ska jag och Daniel på bio. "27 dresses" blir det.
Vad ska ni hitta på idag?

Trevlig Fredag!

Jaaaaaaaaaaa!!!

Ja. Ja. Ja. Ja. Ja. Ja. Ja...!!!
Jag fick jobbet på IKEA. X = IKEA för er som inte visste det. Dom ringde i eftermiddags och jag blev supersuperglad. Det är verkligen det jobbet jag ville ha mest av alla. Och dessutom så skönt att sluta tänka på allt med jobb och så, eftersom jag vet att jag kommer ha jobb inom barnomsorgen ungefär fram tills midsommar när dom slår ihop och stänger avdelningar.

Tror nog inte riktigt att jag tog in precis allt hon sa till mig, men va f*n jag har jobbet i alla fall och jag vet så mycket som att jag kommer att jobba med något dom kallar "Saluhallen", vilket jag uppfattade som porslin, kanske tavor eller gröna växter. Men dom hade inte riktigt bestämt exakt vart jag skulle va än.

image34

Har dessutom köpt ny telefon idag. En Sony Ericsson s500i.

Nervöst

Just nu går jag bara runt och väntar på att telefonen ska ringa. Vi skulle få svar från intervjun på X denna veckan eller i början på nästa. Men nu tycker jag faktiskt inte att dom ska hålla mig på sträckbänken längre.

Ska åka och jobba mellan 12:30 - 16:30. Nytt ställe och så, känner mig inte alls sugen faktiskt. Men det måste ju göras detta också. Förhoppningsvis blir det bättre när jag väl kommer dit. Det brukar faktiskt vara så.

Puss På Er Så Länge!

RSS 2.0