Imorgon När Jag Vaknar Är Sommaren Slut

Eller är det verkligen så illa. Jag menar, ibland har det ju faktiskt varit varmt i september också. I alla fall så är sommarmånaderna och sommarjobbet över för i år och imorgon börjar ett nytt litet kapitel i mitt liv. Mitt studentliv. Mitt liv här i Kalmar. Det här kapitlet är tänkt att vara ungefär ett år och sedan hoppas jag att jag har ett jobb. Det är ju hela tanken med utbildningen. Fast just nu är jag bara sugen på att gå i skolan och lära mig en massa nya saker. Åh, det har varit en lång dag så nu ska jag snart krypa till kojs så jag får min skönhetssömn innan första dagen i skolan. Godnatt på er! Puss!

Saknar Dig!

Nu har D åkt hem. Känns rätt jobbigt nu, men jag vet att det kommer kännas bättre om en stund. Dessutom tror jag också att jag bara behöver komma igång med skolan och lära känna lite folk så kommer det bli roligare. Så just nu vill jag bara att det ska bli imorgon, måndag, så att jag får gå till skolan. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga igen när jag tog studenten, men såklart behöver man en paus i det ibland.


Nej, nu kurrar magen. Måste gå och handla lite. Har bara frukost i kylen. Den fick stå kvar förresten! Sedan ska jag försöka plocka upp lite mer grejer.


Puss!

Kalmar

Nu har jag kommit hit till Kalmar. Till min lilla etta, eller ja till mitt rum i en korridor. Delar toalett med en person till. Och kök med sju andra. Än så länge har jag inte träffat så många, men rummet är helt okej, kanske lite större än jag trodde och köket verkar fräscht. Hoppas bara att jag får ha kvar min skinka och fil som jag köpte till frukost!

Daniel är med här nu och stannar tills imorgon eftermiddag. Ska försöka hinna med en snabb sväng till IKEA här och införskaffa lite lampor eftersom jag bara hade med mig en golvlampa och det är det enda ljuset vi har här inne nu så är det lite akut. En taklampa är i alla fall ett måste. Får se vad det blir.

Trodde inte att vi hade glömt någonting tills vi skulle programera in kanalerna på TV:n. Vi hade inte med oss fjärrkontrollen så nu har jag en TV men när jag kollar på den är det bara myrornas krig. Inte så roligt att titta på hela tiden. Tur att posten finns!

Skriver mer imorgon. Nu ska jag krama D lite eftersom han åker tillbaka imorgon och då kommer jag att sakna honom! Nu ett tag framöver kommer det bli kvalitetstid framför kvantitetstid.


Puss!

Glasögonen Är Beställda

Packar fortfarande. Fast jag tog en paus förut och åkte in till stan och kollade efter jeans. Hittade inga faktiskt. Jag är rätt kräsen vad det gäller jeans så det kan dröja, men å andra sidan har jag ju kvar pengarna och kan spara dom tills jag hittar några jag verkligen vill ha. I Kalmar kanske?

Bestämde mig för glasögonen så nu är dom beställda och klara. Har jag tur finns dom i min brevlåda redan i slutet av nästa vecka. Jag var på SmartEyes och beställde. Alla glasögon (bågar + enkelslipade glas) kostar bara 995:-. Så billigt! Det är dock inga märkesbågar, men vad spelar det för roll? Jag frågade hur det kunde bli så billigt och då berättade hon som hjälpte mig att dom tillvekas i Kina och SmartEyes här i karlstad gör beställningarna på nätet. Så direkt när hon hade klickat iväg min beställning får dom den i Kina och så tillverkas mina glasögon inom 20 minuter och skickas med nästa leverans till Sverige. Till Karlstad. Och sedan till Kalmar. Det är väl hur bra som helst?! Dessutom har dom flesta andra optiker här två olika leverantörer på bågarna och glasen. Även detta blir ju extra kostnad.


Nu ska det sista packas och sedan ska vi börja lasta in i bilen. Har tänkt att åka runt 7-tiden imorgon. Ska till Uddevalla först och hämta ett par grejer i Lottas lägenhet som är mina och sedan bär det av mot Kalmar.


Puss!

P.S. I Love You

Godmorgon! Eller är det kanske god middag? Jaja, det var i alla fall skönt med sovmorgon. Drömde om glasögon inatt. Tror nämligen att jag kommer att beställa ett par idag. Ska i vilket fall som helst in till stan senare för D behöver också göra synundersökning och fick tid idag. Självklart vill jag följa med som smakråd. Vi får se hur det blir med mina.

Men innan jag får göra någonting annat idag måste jag fortsätta med att packa. Idag ska alla kläder, skor etc. ner i väskor och ikväll börjar vi lasta i bilen. Känns spännande nu när det är min allra sista sista dagen innan jag drar till Kalmar. Skräckblandad förtjusning skulle jag nog säga för det är så mycket som jag inte vet hur det blir men jag är så sugen på att plugga och på att träffa lite nya människor. Så jag är inte orolig alls. Jag tror verkligen att det kommer att bli ett jätteroligt år!


Är sugen på ett par nya jeans också nu innan skolan börjar och hösten drar igång ordentligt. Vet ju att jag inte kommer ha allt för mycket pengar över till nöjen och shopping nu när jag ska leva på CSN ett tag, så det kanske hade varit skönt att ha ett sånt ändå relativt dyrt köp gjort innan det är dags att hålla hårt i pengarna.
 år se hur det bilr, men so sagt måstejag packa innan jag gör något annat idag.


Kollade förresten på filmen P.S. I Love You igår kväll. Har läst boken som verkligen var super. Filem däremot var inte alls lika bra. Dom hade tagit bort och ändrat nästan allt från boken kändes det som. Visst var det undefär samma, men ändå blev jag besviken. Så mycket brukar dom ju inte ändra!

P.S. I Love You



Puss sålänge!

Packning På G

En vecka går verkligen snabbt när man har massa att fixa med. Har hunnit med en hel del sedan jag kom hem i söndags. Sånt som skulle fixas på stan, fixat med praktiska saker som jag behöver göra här innan jag drar på lördag morgon och jag och Daniel har också hunnit ses en hel del när han inte har jobbat. Känns viktigt nu när vi kommer vara långt ifrån varandra och inte kommer ses mer än kanske varannan helg. Som tur är finns det ju telefon, det är värt mycket. 
 Men jag tror absolut att det kommer gå jättebra. Det är jag inte orolig för, vi har haft det såhär förut. Bara lite ovant nu när vi har bott ihop i ett år.

Så idag måste jag börja packa. Trodde först inte att jag skulle ha med mig så mycket, eftersom det finns säng, skrivbord och bokhylla där, men där misstog jag mig allt. Dels tar kläder och sånt plats (hade ju en rätt stor väska bara för en charter till Mallorca) och så är det en del husgeråd, kuddar och täcke, tavlor, lampor, böcker, skolgrejer, cykeln och massa andra saker som man använder i princip dagligen. Vi behöver inte ha någon kärra, men jag är säker på att bilen kommer att vara fullproppad på lördag morgon.

Så det är väl dags för mig att sätta igång nu.

Vi hörs!

Puss



Personlighetstest


Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.





Såg att Helena hade gjort det här testet, så jag var också tvungen att prova. Jag tycker faktiskt att det mesta stämmer in på mig. Vad tycker ni?

Testa här vettja! ---> http://se.41q.com


Puss!



Underbar Klippning

Nu vet jag vart jag ska klippa mig i fortsättningen. SODA! Hur bra som helst. Först fick jag sätta mig i klippstolen och så kollade hon på mitt hår och frågade lite hur jag hade tänkt och vad som behövdes klippas av och så. Sedan fick jag sätta mig vid hårtvätten och luta mig bakåt (som man brukar). Inte nog med det. En fotpall åkte upp och så började stolen massera mig på ryggen! Underbart. Dessutom är det ju underbart att någon annan tvättar håret på en. När det var klart och jag satte mig i klippstolen igen fick jag kaffe och en chokladbit på en jättesöt bricka. Nice. Klippningen blev jättebra och jag är jättenöd. Trevlig frisör. Kommer garanterat att komma tillbaka dit igen!
 Tyvärr är det lite dyrt, 475 kr, men hon som klippte mig är lärling så hos henne kostade det 285. Billigare än där jag har klippt mig innan och hon var lika duktig och en färdig frisör tycker jag.

Har testat synen också. Hade blivit något sämre, inte mycket, men jag ska ändå ha nya glasögon. Det är så svårt att bestämma sig, men jag är nästan säker på vilka det blir.

Nu ska jag gå ner i vårat förråd i källaren och kolla vad som finns där och vad jag kan tänkas ta med mig till Kalmar.

Puss!



Semesterbilder


Mallorca 080816-23




Planet lyfte från Landvetter kl 10:45 på lördag förmiddag.



Skönt att komma iväg till sol och värme. Det har ju inte varit världens bästa
väder här hemma sista veckorna. Dessutom är det skönt med riktig
semester.




När vi kom fram till "Calas de Mallorca", som den lilla staden som vi bodde
 i hette, fick vi våra nycklar till en jättefin tvårums lägenhet. Detta är taget från
våran uteplats.




Man såg inte havet från lägenheten, men här på väg ner mot receptionen
kan man ändå inte klaga på utsikten.



Vi åt Paella en kväll. Spansk rätt med ris, skaldjur och kyckling. Rätt så
gott faktiskt!




Lägenheterna var så här fina utifrån. Våran ingång var trappan längst bort
till höger.




Varmt och skönt. Ca 30 grader i både luften och vattnet.



Stranden vi havet var liten så vi låg vid poolen dom flesta dagarna.



Stranden var som sagt inte så stor, så där fick man verkligen trängas med
många andra för att få plats.



Vi åkte på en tur till Palma för att shoppa lite på onsdagen.



Palma var en mysig stad med många, smala, mysiga gränder.



Matilda shoppade en del. Bland annat ett jättefint armand som jag är lite
avundsjuk på.




Att avsluta kvällen med en drink är inte helt fel.



Här sitter vi på hotellets restaurang och äter mat. Utsikten är inte helt fel.



Godmorgon

Sitter i soffan och äter frukost nu. Det är väl det man ska göra när man är ledig? Grått och trist ute, men det är ändå rätt mysigt inne då. Jag gillar på något sätt att hösten börjar smyga sig på. Jag brukar gilla hösten i ungeför två tre månader sedan vill jag ha tillbaka värmen.

Idag ska jag klippa mig och sedan har jag bokat tid för synundersökning. Känns alltid behövligt att klippa sig efter sommaren. Så skönt att få bort det slitna.

Ska snart lägga upp semsterbilderna också.

Puss!




Fullt Upp Inför Flytten

Tyvärr kan jag inte lägga upp bilderna från Mallis än, för jag glömde kameran i bilen när jag åkte hem till Karlstad med Lollo och Erik i söndags. Ska fösöka hämta den idag om jag hinner. Dom har förresten flyttat hit nu óch ska plugga på univeritetet. Kul! Även om jag drar här ifrån snart.

Finns såå mycket som ska fixas här innan jag åker på lördag. Jag var i stan igår och handlade lite, beställde tid för synundersökning och för klippning. Båda imorgon. Har ett par glasögon jag är sugen på. Rätt stora är dom, men jag tycker dom är fina. Vet inte riktigt ännu hur det blir med själva glasögonen men en synundersökning måste jag göra i vilket fall som helst. Får ont i huvudet av dom glasögonen jag har nu. Använder dom nästan aldrig. Även om jag inte får ont i huvudet utan dom vet jag ju att jag behöver ett par för när jag tar på mig dom ser jag ju mycket skarpare. En fördel!

Var på IKEA idag och lämnade tillbaka mina kläder och min tag-nycket till dörren. Pratade med chefen och kom fram till att jag ska landa i Kalmar först och sedan ringa och meddela hur det kommer bli med att kunna jobba någon helg och så. Kanske kan prata med dom på IKEA i Kalmar också. Just nu vet jag bara att jag ska flytta och att jag är jättesugen på det och att gå i skolan. 

Ska försöka komma igång och skriva mer här, men det blir kanske inte denna veckan eftersom en hel del ska fixas innan lördag som sagt.

Är det bra med er?


Puss!


 

Hemma Igen

Nu är jag hemma igen efter resan. Eller hemma i Tanum, jag åker till Karlstad imorgon. Sov tre timmar i natt eftersom bussen hämtade oss på hotellet 3.30! Känner mig övertrött nu efter så lite sömn, men jag är jättenöjd med resan. Så härligt med sol och att bli lite brun.

Berättar mer imorgon eller en annan dag. Har lite att greja med, men först och främst ska jag sova hela natten inatt.

Puss!



Bye! Nu Drar Jag Till Mallis!

Nu är snart allt packat. Det mesta ligger fortfarande på sängen och ska bara packas ner i väskan. Har antagligen packat med för mycket, svårt att inte göra det eller hur? Man får ju faktiskt ha med sig 20 kg i incheckat bagage, så då behöver man ju inte tänka sig för jättemycket. Hoppas verkligen att det inte är mer än så heller. Måste nog väga väskan sen för säkerhets skull.

Så nu lär ni inte höra från mig på ungefär en vecka eller så. När jag kommer tillbaka är det bara en vecka kvar tills jag flyttar till Kalmar så ett tag framöver kommer det att gå i ett. Men jag gillar det. Jag gillar när det händer saker runt mig och med mig så det kommer blir skoj!
 Men först blir det semster! Sol, bad och god mat och dryck!

Sålänge får ni gå in här och berätta för mig vad ni har för er så att jag har något roligt att läsa när jag kommer tillbaka brunbränd, fräkning och fin!


Calas de Mallorca. Vårt resmål.



Puss!



Sista Dagen För I Sommar

Nu var den här jobbsommaren gjord. Känns jättekonstigt, jag har verkligen tyckt att det har varit jätteskoj! Såklart kämpigt ibland och mycket nytt och mycket som man fortfarande inte riktigt behärskar. Men det är väl ändå ett bra sätt att avsluta på. På topp. Det ger ju dessutom mersmak inför framtiden. Fick beröm också för att jag har varit duktig och för att min kurva hade "gått spikrakt uppåt" som en av cheferna uttryckte det. Roligt! Jag är ju bara tvungen att skriva det här och berätta. För jag är faktiskt stolt.

Jag borde väl egentligen inte sitta här och skriva nu eftersom jag ahr en väska att packa. Imorgon kl 16 går tåget till Tanum. Eller inte hela vägen till Tanum utan jag åker till Ed och så hämtar snälla mamma mig där. Lördag morgon går planet från Landvetter till Mallorca. Jippie!


Puss!



Tell Me!




Vet inte vad jag ska skriva idag. Kan inte ni berätta om något roligt som har hänt för mig istället??


Puss!!



Grått Och Kallt Byts Snart Mot Sol Och Värme

Hur fort kom höstrusket i år egentligen? Känns som oktober eller något. När vi åkte och handlade förut regnade det. Inte så där jättemycket, men tillräckligt för att bli blöt. Normalregn helt enkelt. Vad tror ni händer precis när vi kör in på parkeringen och stannar bilen? Jo, det kommer världens störtskur. Fast vi hade stannat när ingången blev vi sjöblöta av att springa från bilen och in. 30 meter kanske. Usch!

Åh, just nu längtar jag tills på lördag. Mallis. Vi åker till Mallorca jag och Matilda. Jippie! Sol, bad och värme. Inget av det finns ju här just nu och jag lyckades ju pricka in att jobba åtta dagar på raken när det var sommar här hemma. Blek som jag vet inte vad är jag. Blev ju brun i Turkiet. Men det var ju i maj och efter jobb och regn har brännan försvunnit. Det ska bli ändring på detta till nästa vecka!

Ska börja packa någon dag. Jobbar en del så det gäller att planera lite. Solbrillor och en schyst strandklänning är givet. Bikini med såklart. Och solskyddsfaktor.

Bara fyra jobbdagar kvar nu. Mån-tors denna veckan. Två tidiga och två sena pass. Kommer att kännas lite tråkigt att sluta sedan, men å andra sidan ska det bli kul med Kalmar också. Något nytt, något spännande som förhoppningsvis leder till jobb och några bra kontakter.



Puss och godnatt!



Chateau Bonnet

Sitter mätt som en plätt här i soffan nu och dricker ett glas rosé. Oj vad vuxet och snobbigt det lät då. Jaja, det är i alla fall likadant som det jag drack med mamma förra helgen. "Chateau Bonnet - Bordeax". Prova det!



Matilda åkte idag efter nästan en veckas lillsemester här i Värmland. Var så roligt att du har varit här. Även om jag har jobbat en hel del hoppas jag att du och Daniel har haft trevligt?!

Var på IKEA idag igen. Spanade in saker till hallen igår och idag tog vi en sväng och handlade ett nytt skoskåp. Bild kommer. Nu är det monterat och klart, supersnyggt blev det. Har även bytt dörrknoppar på alla garderobsdörrar. Innan var det sådanna där fula små vita. Lägenhetsstandard antar jag. nu är det mycket fräschare med handtag i rostfritt stål.
 Imorgon ska jag hålla mig ifrån jobbet, både vad det gäller shoppning och jobbande.

Ska fortsätta att fixa lite här hemma och försöka njuta av ledigheten imorgon också. Sätta upp krokar i hallen, hänga upp tavlor men först och främst ska jag ta sov/mysmorgon.

Va ska ni göra?


Puss!



Laxsymfoni & Ofelia Blad

Handlade en del på IKEA idag. Känns lite konstigt att va där men att inte jobba. Flera gånger var jag nära att hjälpa kunder som stod nära mig och undrade över saker, men så kom jag på att jag faktsikt bara var där som kund jag också så som tur var höll jag tyst. Verkar ju lite konstigt annars, det är ju blågula kläder som man letar efter när man vill ha hjälp i varuhuset och inte en tjej i svart tröja, toffs och jeans. Eller?
 Blev lite grejer till flytten. Fick veta idag att rummet är möblerat med säng, Billy bokhylla och skrivbord med stol. Ska ändå ta med min egen säng som jag hade i Uddevalla eftersom den är sååå skön att sova i. Dessutom är den 120 och sängen i Kalmar är bara 90.

Om ni undrar vad runbriken betyder så är det förstnämnda mat i IKEA's resturang och det andra en prydnadskudde. Bara lite onödigt vetande!

Trevlig kväll!


Puss

Dom Många Människorna

Idag har det varit supermycket folk på IKEA. Massa folk betyder, massa frågor och lång kö till kassan. Jag hade kassajouren idag och fick rycka in i drygt två timmar i kassan. Snabbkassan. Kändes riktigt bra för att vara första gången.

Jobbade sent, till åtta. Fick jättegod kyckling när jag kom hem som Daniel hade lagat, Mums! Vad har ni ätit idag?


Goda nyheter härifrån Vändgatan också. Jag har fått lägenhet i Kalmar! Japp, ett rum på 23 kvadrat ska jag hyra. Delar då toalett och dusch med en annan person och kök med 7(!) andra tror jag att det var. Hoppas att det bilr bra. Måste ju ha någonstans att bo så det är bara att hoppas på det bästa.

Ska kolla lite TV nu, Ni då?


Puss från mig!



Sex And The City Och Lite Till...

Ojoj så dålig uppdatering det har varit här nu, en hel vecka sedan. Ska fösöka bättra mig. Jag har i alla fall haft fullt upp, därav lite tid här vid bloggen.

Åkte hem till Tanum hela förra helgen och träffade familjen, var på 1-årskalas till söta kusinen Wilma, grillade och med familjen på kvällen (grillad lax rekommenderas starkt!) och hälsade på mormor på söndagen. Man hinner tyvärr inte så mycket på bara två dagar, men eftersom jag skulle jobba igen i måndags var jag tvungen att åka tillbaka. Synd, hade gärna stannat längre. Västkusten är ju som bäst på sommaren. Jag skäms lite också, för jag har inte badat i havet ännu i år. Fy skäms på mig!

Matilda följde med mig hit till oss när jag åkte hem och har varit här hela veckan. Kul! Jag har tyvärr jobbat alla dagar hittills och imorgon också, men sedan är jag ledig hela helgen. Daniel har semester så dom har gjort grejer dom två. Idag var dom och spelade freesbeegolf, tror att matilda uppskattade detta. Verkar så.

Har gjort en liten förändring i min frisyr. Nej, kanske inte helt ovanligt, men jag var faktiskt och klippte lugg idag. Rätt nöjd, men ovant. Har inte haft det sedan jag klippte den själv på högstadiet. Superkort och kanske inte helt smickrande för min ansikts/kropps-form. Mer nöjd med dagens resultat. Fixade det hos en frisör i stan för 50 spänn, helt klart värt pengarna. Ska i med lite ny färg snart med, men det får bli efter Mallis eftersom håret bleks så mycket i solen.

Nyklippt lugg. Vad tycks??


Bio stod på kvällen schema. SATC. Trodde att jag nästan var den enda som inte hade sett den ännu, men  vi var inte helt ensamma i salongen. Kanske 30 pers till. Bra film det där alltså. Mycket roliga kläder, bra story och ett lyckligt slut. Det är väl så en bra film ska va?

Jobb imorgon!




Godnatt på er!


Puss!


RSS 2.0