Hockeykväll

Vart och kollat på hockey nu ikväll. Daniels brorsa spelade DM-final mot färjestad. Alltså för killar upp till 16 år, inte "stora" färjestad. Hehe. Tyvärr blev det förlust med 2-7. Men, men dom är iaf 2:a bästa lag i Värmland just nu. Inte illa tycker jag! :)

För övrigt är jag verkligen på bättringsvägen nu. Min första pillerfria dag. Känner verkligen för att börja träna snart igen. Det är väl härligt när man liksom är sugen på att träna?!

Imorgon ska vi åka hem och hälsa på familjen i Tanum. Kul att träffa dom igen, va ett tag sen. Tror att jag ska hälsa på mormor också. Mysigt!

Tetsa Vårens Frisyrer 2008

Sugen på en ny frisyr i vår. Testa vad du passar bäst i!

http://kandisfrissan.veckorevyn.com/

Förbannade hals!

Det funkade bättre än jag trodde att jobba idag. Även om jag fortfarande knaprar piller för att ta bort halsontet. Halsen är det västa av allt, annars hade jag nog vart rätt så pigg tror jag. Kanske får gå till apoteket imorn igen och köpa strepsils eller mucoangin. Kanske hjälper.

Bild: http://receptfritt.nu


Jag har käkat hallonsorbet, halstabeltter och druckit te, som botemedel.
Har ni några andra bra tips på lindring?

Ta hand om er!


Smak av sommar...

Åh, jag har precis ätit jordgubbar! Mums, det är såå gott. Jag åt dock frysta, eller såklart hade jag ju tinat upp dom, men dom färska, nyplockade på sommaren är ju mycket godare.

Eller vad tycker ni?


image22

Virus

Vart hos doktorn nu. Vaknade i morse och kände att jag inte skulle orka gå och jobba. Ringde till vårdcentralen och fick en tid. Seriöst, det svider lite i plånboken att behöva betala nu när man har fyllt 20. 150 spänn! Dyrt tycker jag. Hade för mig att jag har hört något om 120. Jaja, eftersom jag ändå va där stack dom i fingret, petade i halsen, kollade öronen, lyssnade på lungor och hjärta. Men det visade inte något. Så doktorn konstaterade bara att det var ett förkylningsvirus och att hon inte kunde göra något åt det. Jag säger bara att det är tur att det finns nässpray, alvedon och bafucin!

Ska försöka jobba imorn iaf. Det funnkar nog om man tar till lite värktabletter!

Underbart väder idag. Det skadar ju verkligen inte med lite frisk luft! Så kanske blir det en kort promenix i vårsolen? Ja, dom sa på TV:n igår att dom räknar våren fr.o.m. 7 dygn över nollan. Och det har det ju vart nu, så jag hoppas verkligen att våren har kommit för att stanna!


Lax & Pasta

Lax, pasta och sparris blev det till middag idag. Det är en stark favorit från min sida!

Har ju bokat solresa nu, men samtidigt är jag riktigt skidsugen. Vill så gärna åka upp en helg till innan säsongen är slut för i år. Sälen denna gången då kanske??

Usch!

Usch, för melodifestivalen alltså. Håller med dig Matilda, helt värdelöst! Det enda som va kul va när Björn sjöng sin Carina-sång. Haha, men det var också det enda. Han, Morgan Pålsson, vem tycker han e skoj? Jaja, han kanske kan roa någon där ute i vårt avlånga land, men absolut inte mig!!

Sitter bara hemma idag och tar det lungt. Halsontet och tröttheten vill ju inte alls ge sig. Skittråkigt. Daniel är och dömer idag också, så jag har trååkigt. Ingenting på TV och grått väder. Jaja, nog med klagan. Hockeysäsongen är ju fatiskt snart över och sjuk kommer jag ju inte att vara i evighet heller. 
 Ska iaf försöka jobba imorn, an ju faktiskt pigga upp lite det också!

Undrar om man skulle göra sig lite mat...?? 

Bokat resa!

Vi hade egentligen tänkt att gå på bio. Men när vi hade ätit och så kändes det inte så lockande längre. Jag känner mig fortfarande halvkrasslig, så vi hyrde en film istället. Ska väl kolla lite på melodifestivalen nu också. Tycker egentligen att det är rätt så värdelöst, men man vet ju aldrig.

 Så bokade vi resa förut också. Tukiet, Alanya, 24/5-31/5. Såå skönt ska det bli! Hoppas på en härlig vår här hemma innan dess också, så man kommer i stämning.

Jaja, får väl se vad herr Luuk har att erbjuda ikväll...


Färgat håret!

Japp, nu har jag ägnat den senaste eller kanske dom senaste timmarna till att färga håret och fixa i ordning mig! Åh, känns så bra och jag blev verkligen nöjd. Tänk va lite färg kan göra!!

Ska antagligen på lite kalas sen till Daniels kusin Simon fick jag reda på. Trevligt. Ikväll blir det räkor, bröd och ailoi. Kanske ett glas vitt också?

Promenad?

Känner mig bättre idag. Iofs går jag ju fortfarande på alvedon och så, men idag vill jag iaf inte bara sova hela tiden! Jag blir extremt rastlös av att bara va hemma, så jag funderrar starkt på att ta en kort pomenad. Sedan ska jag definitivt duscha och fixa i ordning mig. Man brukar ju alltid känna sig fräschare efteråt då.

När Daniel kommer hem ska vi åka till Bergvik och hämta resekataloger och få lite inspiration. Det blir nog Turkiet, nästan helt 100 nu, men vart i Turkiet??? Hoppas att man blir lite klokare efteråt.

Drömde för övrigt inatt att jag åkte skidor i en isbacke i Åre. Och det var i en av dom bättre backarna som vi gillade mest. Hmm, betyder det att jag vill åka skidor igen, för at övertyga mig själv om att jag kan bättre än i drömmen?? Hoppas det, för jag är sugen på några åk till i år innan säsongen är slut. Sälen kanske? Åre e ju rätt så långt.


image20
(Bild: Egen bild från Åre -06)

Sjuk

Nu har jag klarat mig hela hösten och ända fram tills nu utan att vara sjuk, men igår kom febern. Jag har ju ändå jobbat på dagis i flera månader nu, så jag antar att man inte kan klara sig undan till slut. Jaja, tur att det finns alvedon!

Kollar för fullt på resor, men Thailand blir det nog inte ändå. Så långt och rätt dyrt också. Blir eventuellt Turkiet nu istället, men inget bestämt. Vi får se...


Sovmorgon!

Hade inget jobb inbokat i kalenderna idag. Så jag väntade på att telefonen eventuellt skulle ringa vid 7 och väcka mig. Men icke, halv 9 ringde det och dom undrarde om jag kunde jobba 11.30 - 17.30. Så nu ska jag snart gå och jobba efter en skön sovmorgon!


Klyftpotatis och Thailand!

Åh, sitter här nu och är proppmätt. Klyftpotatis, lövbiff och bearnaissås blev det på kvällsmenyn idag. Så längesen jag åt det. Nästan så att jag hade glömt hur gott det kan vara när man är hungrig så att det kurrar i magen.

Va hos Olle och Jenny igår kväll och gick ut senare på Nöjes. Kul kväll och jag måste säga att jag blev riktigt inspirerad av deras Thailandsresa. Dom kom hem i måndags efter två härliga veckor i solen. Jag har själv verkligen varit inne på det innan, men det är ju rätt så dyrt och jag har inte haft direkt någon att åka med. Men nu är både jag och Daniel supersugna. Dessutom finns det biljetter som är lite billigare nu också. Kanske, kanske inte? Vi får se...

Ska kolla lite på TV nu.

Ha det underbart!

Alla Hjärtans Dag

Dagen med stort hjärta var det ju igår. Jag och Daniel hade betämt att vi inte skulle göra värsta grejen av det. Tycker det är lite överskattat faktiskt. Så när jag kom hem från träningen hade han lagat jättegod mat och sen åt vi massa geléhjärtan och såg på film. Fick tre jättefina röda rosor också! Känner att det var alldeles lagom, behöver väl inte va mer än så tycker jag.


Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvet'

- Lars Winnerbäck


Sol!

Åh, va härligt att solen äntligen tittar fram! Känner att man får flera kilo mer energi och lust att fixa och dona. Ska på tapetspaning sedan och eventuellt IKEA också. Känner att jag har huvudet fullt med idéer till hur vi ska göra i hallen. Jag och Daniel är iaf överens om att vi ska göra något åt den fula hatthyllan. Hade varit bra med lite mer förvaringsgrejer också. Ja, som sagt, vi ska bara titta idag, för att få inspiration och fler idéer.

Va händer hos Er? Berätta!!

Puss

En Ny Vecka Igen

Ja ni, måndag igen. Har jobbat hela dagen och ska snart fixa mat. Biff Stroganoff blir det idag. Träning ikväll och sen tror jag att jag måste försöka med att lägga mig tidigt. Jag fattar det inte, men jag känner mig ständigt trött. Som en seg tonåring eller något, haha. Nej då men man kan ju alltid sova för att försöka bli piggare!

För övrigt hade vi superskoj i lördags. Bästa kvällen på länge. Dansade tills fötterna värkte och var såriga, men jag tror faktiskt att det var värt det!

Nej, nu väntar köket! Mat, mat, mat!


Make Up Store

Lyxigt värre kändes det att få en proffetionell sminkning. Jag är mycket nöjd med resultatet. En rätt så diskret sminkning som ska passa till vardags. Ska lägga på lite extra mascara och ett lager till med läppglans. Fick välja produkter för 495:- (kursens pris), men man får ju tyvärr inte så mycket för det där; en foundation, en läppenna, en ögonskuggepensel och ett supersnyggt läppglans! + en "gåva" som var en beigefärgad ögonskugga.

Utgång på G ikväll nu då. Nöjesfabriken är det som gäller! Är nog en hel del folk ute eftersom det är Rally-VM, Svenska Rallyt, denna helgen i dom värmländska skogarna. Jag tänker iaf ha en kul kväll!


Let's Dance

Om en timma sitter man där i soffan igen och kollar på dom dansande kändisparen. Helt okej TV-underhållnig när man inte har något bättre för sig en fredagskväll som ikväll. Daniel är och dömer, så jag känner bara för att ta det lungt. Lite naturgodis också! Mums filibabba!

Utgång imorgon kväll troligtvis. Men innan dess ska jag till Make Up Store och få en sminkning, sminkkurs där produkter ingår, så jag hoppas att jag kommer att känna mig riktigt snygg efteråt. Kul och det känns verkligen lyxigt! Jag återkommer om hur resultatet blev!

 

Träna, Sola & Åka skidor

Japp. Det är det jag gillar att göra just nu. Eller ja, jag tränar ju. Sen väntar jag bara på det rätta tillfället att boka en sistaminutenresa och dessutom är jag riktigt sugen på en skidweekend i vårsolen framöver. Kan man få allt detta tro? Svar: återstår att se, men det verkar inte helt omöjligt. Så länge kan jag ju iaf träna, det betalar jag ju ändå för varje månad!

Måste försöka fixa ett jobb också. Alltså, jag har ju en hel del nu på dagis, men dels finns det inget där till sommaren eftersom många barn har semester och dels för att jag skulle vilja göra något annat också. Helst jobba i butik!! Så jag får väl ta en runda på stan och söka lite jobb någon dag.

Fest i helgen någon??

Shopping!

Japp. Idag har jag fyndat på rean i stan. En klänning - 70% (underbar, i en riktigt snygg grön färg), ett par skor och en tröja - 75%, ett par träningsbyxor, 30%. Helt klart skoj. Just det ja, en scarf blev det me. Endast 39 rikstaler. Myket nöjd kan jag säga. Jag menar, 75%, det blir ju nästan gratis!!
 God fika och mat också. Lyckad dag helt enkelt :)

Nu blir det filmtajm och lite vin!

Mamma fast i Öxnered

Suck... Mamma sitter i Öxnered och väntar på ett tåg som inte kommer. Just nu är det 1½ timma sent och mer lär det väl bli. Dom får ingen information heller, utan det får man själv ta reda på! DÅLIGT!!! Det enda dom får reda på är att dom hela tiden flyttar fram tiden med 10 minuter från ursprungstiden. Suck. Okej, dom har tak över huvudet, men det finns INGEN toalett. Jag vet själv hur störande det är.

Alltså det finns en toalett, men den är bara tillgänglig med en nyckel. Nyckeln kan man bara låna vardagar 10-14 (eller ngt liknande), när kiosken är öppen. Snacka om att det suger att sitta i Öxnered och vänta på ett tåg som kanske inte kommer på flera timmar!!!

Meningen med att åka tåg är ju faktiskt att det ska vara bekvämt, att det ska vara mijlövänligt och att det ska vara enkelt. Just nu fyller inte SJ dom kraven direkt. Möjligtvis att det fortfarande är mijlövänligt, men till vilket pris??

Tre veckor har gått fort

Ja, nu är det min sista dag av dom tre veckorna jag fick jobb på samma ställe. Känns som om tiden bara flyger iväg och att jag gärna hade stannat ett tag till. Har rast nu, dom andra har gått ut i slasket. Usch och Fy för slask och svensk vinter. Folk brukar ju klaga över den svenska sommaren, men just nu känns det helt okej med lite kall sommar för den här vintern är ju hopplös.

Hade lite bråttom i morse när jag skulle till jobbet, så jag körde om en bil mitt på en raka. En blå bil med takbox och allt. När jag sedan kommit fram och precis har låst bilen svänger den blå bilen in på parkeringen. Ut kommer en mamma med ett litet barn. "Hej!" säger hon. Jag hälsar tillbaka, men känner mig som en idot och fartdåre. Kanske inget bra intryck att va sen och stressad när man ska till jobbet och dessutom kör om en förälder?! Jaja, jag bryr mig inte, men situationen blev lite konstig.

Ikväll kommer mamma och hälsar på. Ska hämta henne vid tåget klockan åtta. Men innan det tänkte jag träna Body Step och sen åka hem och förbereda lite mat. Matilda kommer imorn förmiddag, för hon skulle till Ggb ikväll. Kul med lite besök!

Är fortfarande sjukt sugen på tapeterna jag visade i förra inlägget. Synd att bilden inte verkar vilja fungera bara. Daniel tyckte för övrigt med om dom, så helt omöjligt är det kanske inte. Vi får väl se...

RSS 2.0