En Effektiv Sovmorgon

Somorgon idag, men jag har ändå gjort en hel del hittills förutom att sova. Tvättat, röjt undan lite efter helgen, räknat på tapeterna vi ska köpa, duschat och gjort matlåda. Ska bara hänga en tvätt till nu så tänkte jag åka till Coop Bygg och kolla vad golvet vi vill ha kostar där.

Va ska ni göra idag?


Puss

Några Mil På Cykel

Hade jätteroligt igår kväll. Träffade trevliga människor, dansade massa och spelade lite Black Jack. Blev inte så jättesent, var hemma runt halv tre. Sov gott vill jag lova.

Var väl inte direkt körbar när jag vaknade och ingen av oss ville köra bil under dagen heller. Känns så onödigt om man nu skulle köra och inte vara helt 100. Bestämde oss för att ta cyklarna och spela frisbeegolf (stavningen?). Helt nytt för mig. daniel och Jocke va där och spelade igår också. Rätt skoj faktiskt, även om jag låg under en hel del i längden på kasten.
 Cyklade först in till stan och käkade och köpte en frisbee, sedan vidare ut till Skutberget för att spela. Daniels kusin hade fyllt år så vi cyklade tillbaka in till stan igen på kalas och sedan hem till Hammarö igen. Antar att det blev mellan 3 - 4 mil sammanlagt. Resultatet av detta är alltså en skoj dag, men oj vad ont jag har i rumpan. Ska jobba imorgon, men det blir nog bilen då. Cykeln behöver nog vila sig lite.

Skulle egentligen inte ha jobbat alls den här veckan från början och nu har jag plötsligt fem dagar. Skönt!



Puss!!

Mina Rosa Älsklingar



Rosa minililjor står just nu i min smala höga vas.



Min nya fina krukväxt med ljusrosa kallor.



Min rosa klematis på balkongen.



Den har växt en hel del sedan jag köpte den.
 Så roligt!

Konstigast Just Nu:




Joakim Johansson

Go'kväll

Utgång ikväll. då. Just nu ligger jag lite efter, men det ska nog lösa sig. Inte så många här, men det lär ju va en hel del folk ute sen. Löningshelg och allt. Trevligt sällskap här i alla fall. Det bådar gott för en riktigt skoj kväll.

Kollade på tapeter förut idag. Har nog bestämt oss till både köket och hallen. Bestämt golv också. Är dessutom sugen på nytt kakel också. Man kan ju önska i alla fall. Men tapeter och golv blir det definitivt. Återkommer mer om detta när vi bestämt mer.

Go'kväll!

Tone Bekkestad


Puss

Poker

Japp, ikväll blir det poker. Lungt och sansat verkar det som. Trevligt ändå tror jag.


Puss

Ont I Fötterna

Visst låter det trevligt? Trodde att jag skulle vara totalt slut i hela kroppen efter första dagen. Nejdå inte alls. Andra, tredje eller fjälrde dagen kanske? Nja, lite igår på dag fyra. Men det är inte förräns idag hela kroppen bara vill ligga i horisontellt läga och bara vila. Kanske inte så konstigt med nytt jobb. Dessutom är jag ju inte så van att gå hela dagarna. Men man väljer sig, som med allt annat.

Köpte en blomma med mig när jag hade slutat. En rosa "Kalla" i kruka. Jätte, jättefin! Har dock inte bestämt riktigt än vart den ska få stå.

Va ska ni göra i helgen då gott folk?

Bara en sak till. Amanda Jensen - For the sun. Lyssna på den, den blir bara bättre och bättre ju mer man lyssnar!


Puss!

Snart Helg

En lång dag idag, fast tiden har gått otroligt snabbt. Kanske inte låter som att det går ihop men så är det i alla fall. Har så mycket att göra och jag lär mig nytt hela, hela tiden. Blir nog en spännande sommar.

Inga speciella planer inför helgen. Är så sugen på att käka räkor någon dag. Kanske imorgon?

Ha det så länge!

Puss

En Kul Dag På Jobbet!

Känns jätteskoj att jobba. En del att göra, men jag kommer nog rätt snabbt in i det viktigaste i alla fall. En på avdelningen är sjuk så jag kommer att jobba imorgon också. Skulle vart ledig, men eftersom jag har helgen fri sen så jobbar jag gärna imorgon också.

Ska sova nu så jag orkar imorgon. Sa till Daniel för en bra stund sen att "Jag tror jag ska gå och sova nu." Likförbannat är det han som är klar nu och har borstat tänderna och allt. Visst är det konstigt?


Puss!!

Trött & Nöjd

Oj, oj. Nu är jag trött i benen och fötterna. Huvudet med för den delen. Men jag är fortfarande sporrad och sugen på tt gå och jobba imorgon igen. Har utbildning i säkerthet imorgon mellan 8 - 12 och  jobbar sedan på avdelning till kl 20. Men på torsdag är jag i alla fall ledig. Tänkte planera lite för hallen då. Kanske kolla på golv eller tapater. Hoppas ju såklart på fint väder då också så man kanske kan få sola lite.

Ikväll blir det att försöka lägga sig i tid. Inte helt enkelt. Är jättedålig på det, men jag måste skärpa mig så jag prkar jobba ordentligt.


Puss!

Frukost

Har precis ätit frukost nu. Ska snart åka och jobba. Heldag 10 - 20. Ska bli spännande!
 Är verkligen förvirrad över hur jag kommer att göra till hösten. Plugga eller försöka få fortsatt jobb. Måste kolla med någon av chefterna hur möjligheten är att få jobba vidare efter sommaren. Jag vill ju gärna jobba, men frågan är hur mycket man kan få. Jaja, ska försöka ta reda på lite under dagen.

Puss!

Introdag

Är fullproppad med information nu. Igen. Men det är positivt. Har varit på jobbet mellan 8 - 17 idag. Imorgon ska jag jobba ute på avdelning igen. Gå brevid först, så får vi se sen hur det går.

Är hungrig nu. Åt lunch vid tolvtiden så magen kurrar ordentligt nu. Idag bilr det pasta och skinksås. Mumma tycker jag. Blir nog en promenad sen också. Eller eventuellt springa en sväng. Hade tänkt åka och träna Pump ikväll, men det visade sig att dom hade ändrat till sommarschema nu, så passet var borttaget. Typiskt.

Puss!

Fem Små Jordgubbar

Hemma igen nu. Rätt mycket trafik, men det var helt okej att köra ändå. Skönt att man inte åker söderut, då hade man väl fått köa rätt länge på E6:an. Är trött och sliten, men vet egentligen inte varför eftersom helgen varit så lugn. Det har ju i och för sig varit rätt mycket nu under våren så det kanske kommer lite i efterhand. Ska bli skönt att lägga sig tidigt ikväll.

För övrigt skördade jag 5(!) jordgubbar från plantorna på våran balkong. Stolt! Goda var dom. Fick se att en blomma på klematisen har börjat slå ut också. Gick ju bättre än förväntat det här med min odling.

Puss!

Midsommar So Far

En ovanligt lugn midsommar har det varit i år. Firade igår med hos kusin Ellinor med delar av släkten. Mycket mat, lite vin och dans runt midsommarstången blev det eftersom vi hade med oss småsällskap. Söta syskonen Thea och Leon var med. Thea dansade för fullt men Leon nöjde sig med att ligga i vagnen och sova just då.

Kvällen ikväll har gått åt till att äta ännu mer god mat, men idag blev det ingen dans. Skulle egentligen ha blivit utgång i Grebbestad med D. Men han åkte till Lysekil på Crusing (stavas det så?) istället så vi får ta det en annan gång.

Va har ni haft för er?

Puss!

Lite Att Smälta

Imorgon gör jag min sista dag på dagis. Jaja det heter förskola men jag säger ändå DAGIS! Börjar ju på IKEA nu så min vikarietid är över för den här gången. Det har faktiskt varit roligare än jag kanske trodde att det skulle vara från början. Och jag tror dessutom att jag har lärt mig en hel massa. Människor är ju så otroligt olika så det gäller att kunna anpassa sig efter vilka man jobbar med, vilka föräldrar man träffar och hur barnen är. I vilken fall som helst ser jag det absolut som en erfarenhet!

Det har varit två jätteroliga, lärorika dagar på IKEA. Massor med nytt såklart och jag känner mig fullprppad med ny information. Det är en hel del att ta in och lära sig. Ska försöka smälta lite och så får det komma efter hand. Superbra människor man jobbar med i alla fall och det känns väldigt positivt. Det är ju trots allt en stor anledning till att man trivs på ett jobb. Men nu blir det ledigt från IKEA fram tills på måndag.

Åker till Tanum imorgon. Blir nog en rätt så lugn midsommar. Träffa lite släkt på fredag och lite vänner på lördagen. Har inte planerat så jättemycket, men det känns som att det kommer va en hel del människor i Grebbestad. Det är ju det som gäller på midsommar och för övrigt under resten av sommaren också.

Får se om det kanske blir lite fotbollstittande nu.

Puss!

På Gång Igen

Yes! Ikväll tog jag steget och åkte och tränade igen efter ett rätt långt uppehåll. Uppehåll p.g.a. först förkylning på förkylning, sedan turkietresa och olika kalas. Men oj så skönt! Blev såklart Body Pump. Det är ju bara såå bra om ni frågar mig.
 Tänkte försöka åtminstone två gånger i veckan under sommaren. Både Body Pump och andra pass. Kanske ska utmana mig själv och gå på något nytt pass också. Några tips? Var ju på Yoga när vi var i Varberg på SPA och det var faktiskt helt okej. Får se vad det blir, men nu känns det som att jag är på gång tillbaka igen. Bara ingen dum förkylning sätter stopp för det!

Imorgon blir det IKEA igen. Ska gå med bredvid imorgon och på onsdag. Skönt med en mjukstart och lite intro. Var inte meningen från början, men M frågade mig om jag hade möjlighet och då tackade jag såklart ja. Känner verkligen att det ska bli jätteroligt under sommaren och att jag kommer att lära mig massor. Har säkert redan nämt detta här på bloggen, men ni får stå ut med mitt tjat ibland för jobbet känns som det roligaste ever!


Puss & Godnatt!


"Den Gula Blomman"

Köpte en jättefin gul blomma i stan igår. Visst är det fint att bara sätta en blomma i en smal, hög vas? Fräsht! Fick vasen med en bukett i av min mormor när hon följde med mamma hit och hälsade på. Det var ett tag sen, men jag ska definitivt använda den oftare än jag har gjort. Det är ju så fint med lite höjd! Förresten, någon som vet namnet på blomman?


"Den gula blomman"



Gula blomman i vasen på bordet i vardagsrummet.



Måste visa ljusstakarna också. Inte världens bästa
 bild, men nu vet ni hur dom ser ut i alla fall.

Geléhallon På Flaska

Brukar inte gilla cider så mycket i vanliga fall. Men den här godingen är en riktig 10-poängare. Smakar som geléhallon med bubblor. Mmm.. Love it!


Xider Raspberry Blossom

Proppmätt

Åh, hade jätteroligt igår kväll. Var på nöjesfabriken. När vi kom dit vid 23-tiden var det totalt dött, men efter någon timma började det fylla på med folk. Cyklade in till stan. Verkligen bra för då hinner man piggna till lite på hemvägen. Lyckad kväll i alla fall. Sommaren har ju bara börjat, det lär bli fler.

Vi kom hem vid halv fyra. Så det blev en lång sovmorgon idag. Har inte haft det på så länge så jag har inte ett dugg dåligt samvete för det. Tog tag i städningen på eftermiddagen. Storstädning. Rensade dessutom bland mina kläder. Det blev en rätt stor hög. Både slitna kläder som ska slängas och sånt jag bara inte gillar längre som jag eventuellt ska försöka sälja på Tradera.

Har precis ätit lax, tzatziki (stavas det så?) och sallad. Blev verkligen jättemätt. Men det kanske inte är så konstigt eftersom lax är en storfavorit.

Se på film med Daniel är det som händer ikväll. Måste nog tända lite ljus också. Älskar mina höga ljusstakar som jag fick när jag fyllde år.

Puss!

Lördag Den 14:e

Jaa, fredagen klarade sig finfint utan några olyckor. Hörde på radion att det t.o.m. är färre trafikolyckor fredag den 13:e än annars.

Blev lite ändrade planer under eftermiddagen inför kvällen. Vi bestämde oss för att gå ut och käka med Olle och Jenny. Cyklade in till stan och åt en supergod Ceasarsallad. Trevlig sällskap och gott vin!


Puss och Godnatt!

Fredag Den 13:e

Peppar, peppar så har jag klarat mig ifrån olyckor såhär långt. Men man ska aldrig säga aldrig. Är på jobbet nu. Jättelungt. Fem barn på två personal. Har tagit lite rast och barnen ser på film. Fast såklart är den andra fröken kvar.

Hoppas på en lugn skön kväll. Kanske en promenad med Daniel sen, god mat och lite vin. Annars är det inget planerat.  borde verkligen städa med. Ser ut som ...!  Det kanske får vänta tills imorgon.

Vad ska Ni hitta på ikväll?


Puss!

Kassaträningen Klar - Kom!

Då var kassaträningen klar för idag. Gick faktiskt rätt bra tycker jag. Stod bredvid en tjej första timman och sen bytte vi så hon stod bakom mig och supportade. Efter detta åkte jag direkt till studenten Simon. Kunde ju tyvärr inte va me på kalaset eftersom jag hade lovat att jobba, men jag hann i alla fall säga grattis innan han åkte in till stan igen.

Ska snart lägga mig och sova. Daniel somnade för ovanlighetens skulle i soffan för en halvtimma sen. Han tyckte jag va lite tråkig när jag däckade i soffan framför fotbollen i tisdags, men nu är det ombyta roller. Kanske har tid att prata lite mer med varandra till helgen? Så har vi det här idag.


Puss och Godnatt!

Kassaträning

Har inte skrivit här på ett par dagar. Har varit i Varberg på SPA. Underbart härligt. Märkte väl helt klart av att det har varit en del att pyssla med under våren och det kommer väl i kapp en när man slappnar av. Men helt underbart som sagt att bara ta det lungt, äta god mat och bli ompysslad.
 Mamma är supernöjd också. Både för hela helgen och för presenter och annan uppvaktning.

Imorgon bilr det först jobb på dagis fram till kl 14 och därefter 4 timmar kassaträning på IKEA. Jippi! Ska bli så skoj, även om det är massor att lära sig. Var där igår och hämtade ut kläder. Känns fortfarande lite märkligt att se sig själv i dom kläderna, men ändå positivt! Har fått mer tider under sommren nu också. Super!!

Puss!!

Naglar

Fixade naglarna idag. Känns superbra att slippa se utväxten. Den här gången satte jag på lite andra dekorationer än sist. Jättenöjd!

Imorgon bär det av till Varberg på SPA. Mamma fyller inte förrän på måndag, men vi åker imorgon och kommer hem på måndag kväll. Mysigt!

Återkommer med bilder och hur det var till veckan.

Puss!

Lottas Student 5/6 - 2008




Såhär snygg var hon på sin studentdag!
Grattis!!

Ett Par Händelserika Dagar

Det var ett par dagar sen nu. Jag har hunnit med en hel del faktiskt. Tisdagen gick till att packa. Jobbade först och sedan var det direkt hem och packa och förbereda inför resten av veckan. Åkte till Tanum direkt efter jobbet på onsdagen jag och D. Dukade inför studenten och fixade lite annat med.

Igår var det ju Lottas dag, studenten!! Perfekt väder, även om det var varmt i stan. Lotta var jättefin i sin klänning. Lovar att lägga in kot så fort jag har lagt in dom på datorn.

Veckan är ju inte heller slut än. Söndag - måndag åker jag med familjen till Varberg på SPA och firar mammas 50-årsdag. En el fixande inför det också såklart. Känner att jag börjar bli trött i huvudet nu. Har inte sovit så mycket sen vi kom hem från Turkiet heller. Men å andra sidan gillar jag högt tempo bättre än att det inte händer något alls.

Ska fixa naglarna imorgon. Dom har suttit i fyra veckor nu. Alla utom en tumspets som sprack. Känns bra.

Puss!!

En Heldag på IKEA

Har varit en heldag på kassautbildning på IKEA idag. Oj, oj så mycket information på en och samma gång, men det kändes ändå ganska bra när vi fick testa lite i en kassa. Fast kassan var såklart inställd på "utbildning", så vi hade inga kunder idag. Sedan gick vi runt och kollade på avdelningarna och så. Känns som att det kommer bli mycket att lära sig och att man kommer få jobba hårt under sommaren, men det kommer absolut att vara värt det! Superskoj och massa schysta människor.

Åkte direkt in till stan sen och fixade lite grejer inför kommande vecka med student och födelsedagar. Imorgon blir det jobb på dagis igen. Det är ju superhärligt väder, så vi kommer nog vara ute en hel del. Inte mig emot, så kan jag bättra på brännan ytterligare.

Semeterbilder, Alanya 24 - 31/5 2008


Vår resa startade på lördagseftermiddagen från 
Landvetter.


Efter flera timmars resa var vi framme på hotellet 
Park Alanya. Rummet var enkelt, men det fanns det
man behövde, d.v.s säng, toalett och dusch.



Från vårat hotellrum hade vi utsikt över Alanyas hamn
och en av alla stadens moskéer.



Första dagen var lite molnig så vi tog en promenad
i hamnen.



Hamnen med berget i bakgrunden.



Vi gick upp i berget en bit, förbi det "Röda tornet" ,
som har en mur som sträcker sig över en stor
del av berget.



Utsikten ska man inte klaga på.



Högst upp på berget ligger stadens äldsta moské,
ca. 700 år gammal. Ända dit upp gick vi dock inte,
men att zooma in den funkade bra.



Det var mycket grönare och blommade mycket mer
än jag hade trott.



Som sagt blommade det en hel del.



Det var mycket svenskar i Alanya och turkarna ville
gärna prata svenska. "Tjena mittbena!" hörde vi
ett antal gånger.



På kvällen var vi på en mysig restaurang med utsikt
över hamnen. Daniel drack den turkiska ölen Efes.
Rekommenderas!



Följande dagar var det klarblå himmel och dryga
30 grader. Vi tillbringade några av dagarna i solen
på Kleopatrastranden...



...och även några på Alanyas andra strand,
Östra stranden.


 
Dom här träden, som ser ut som gigantiska ananas,
fanns planterade längst hamnen.



Ytterligare en kväll i hamnen. Vi satt ute på över-
våningen. Lovely!



Alanya by night.



Efter ett par dagar på stranden bar det ut på havet
med en heldags båttur.



Daniel i fören på båten när vi lämnar hamnen.



Det Röda tornet.



Man kunde inte annat än att njuta av semstern i
det fina vädret.



En av besättningsmännen. Celin Dions "My heart
will go on" spelades såklart när det här
koret togs.



Härligt! Inte våran båt då, men ungefär såhär såg
våran också ut.



Båten hade en egen lite skeppsapa...



...som var helt tam och trivdes bra i Daniels knä.
Själv gick jag inte i närheten.



Uppvisning uppe i masten. Det slutade med att han
dök ner i vattnet från den ca. 30 m höga masten.



Skepp o'hoj!



Nej, det här är inte hotellpoolen utan havsvattet som
vi badade i under dagen.



Det fanns grottor i berget. Vanligtvis fick man simma in
i en grotta, men eftersom det var ebb den här dagen var
det tyvärr förbjudet.



Påväg tillbaka till Alanya efter en superbra dag på havet.



Sista kvällen. Veckan gick jättesnabbt. En sista titt
nere vid hamnen.



Bye, bye Alanya!


Home Sweet Home

Nu är vi hemma igen efter en superskön vecka i Alanya. Perfekt väder, runt 30 grader, och sol varje dag. Kom hem kl 5 inatt. Är lite trött nu, men ändå skönt. Skinkmacka och fil smakade så bra idag när man hade tröttnat på vitt bröd med smör och tomat! Men som sagt har vi haft det underbart. Ska lägga in bilder och skriva lite mer sen. Men ´först ska jag landa ordentligt och bara njuta av att den svenska sommaren verkar ha hittat hit.

Puss!

RSS 2.0