Au Revoir!

Nu åker vi alldeles strax. Lite resfeber, men det ska bli såå skönt. Såhär ser jag för övrigt ut i min nya hårfärg. Syns inte så jättebra här, men det är lite ljusare än på bilden i verkligheten.


Puss!!

Turkey, Here We Come!

Blev ingen träning ändå idag. När jag började kolla vad jag skulle ta med för kläder på resan insåg jag att jag behövde ett par nya linnen eftersom sommargarderoben inte har varit speciellt uppdaterad sen förra säsongen. Så en sväng till stan blev det. Två linnen och ett par minimjukisshorts hade jag med mig hem.

Orkade inte göra någon mat. Eller rättare sagt så fanns det inte något att göra mat av. Har försökt äta upp det som fanns i kylskåpet och inte köpa något onödigt denna veckan. Så vi sponsrade pizzerian istället för att laga eget. Inget jag brukar göra faktiskt, men det finns undantagsdagar.

Har nu packat hela kvällen i små omgångar. Har verkligen svårt för att packa allt samtidigt. Skriver alltid packlista. Har gjort det ända sen jag var liten. Skillnaden från när jag var liten är att jag inte längre packar allt jag vill ha med mig två månader i förväg, utan som tidigast två dagar. 


Alanya

Vet inte om ni hör mer från mig på någon vecka nu då. Åker i morgon fömiddag. Kanske ett inlägg då. Lovar inget. Annars får ni ha det bra. För det tänker jag ha! Ska njuta fullt ut av semster, sol och bad.


Puss! 

Fredag

Sista dagen innan resan idag. Skönt. Jag jobbar kortdag mellan 9.00 - 13.30. Tänkte hinna med att träna sedan också. Självklart ska det packas klart och sen är det bara att vänta på att det ska bli lördag.
 Som vädret ser ut nu i Alanya kommer vi ha ungefär 25-30 grader varje dag och sol. SOL!!! Underbart!

Trevligt fredag!


Puss

Mmm... Laxpasta

Kom precis hem från jobbet. Sen dag idag. Hade fått röstmeddelande på mobilen såg jag. Från M på IKEA Karlstad. Yes, nu har han skickat schemat så jag har det imorgon. Dom hade t.o.m utökat från 50% dom första veckorna. Vet dock inte hur mycket.

Dessutom har dom bestämt en dag för utbildning. Jag är såklart bokad hela den dagen så jag får ringa imorgon till förskolan som bokat mig och se om det går att lösa. Trösten är väl att M sa att det var fler som hade ringt och sagt att dom inte kunde. Och om jag inte kan så skulle dom försöka lösa det någon annan dag. Men självklart skulle jag gärna vilja vara med den dagen som planerat, eftersom jag är uppbokad i flera veckor framöver.

Väntar i alla fall på schemat!



Nu blir det matlagning här. Laxpasta står på dagens meny. Ska börja packa sedan också.





Puss!

PS Jag Älskar Dig

Var i stan tidigare idag och inhandlade en poleringsfil till mina naglar, ett genomskinligt nagellack och en pocketbok inför resan. "P.S. I Love You" heter den. Hoppas att den är bra för det är den som kommer gälla nu på semestern. Nu är det ju bara tre dagar kvar tills vi åker. Längtar. Ska börja packa lite imorgon.

65 kronor på Åhlens



Jag var dessutom inne hos min frisör Mia. Kände att håret inte allt blev som jag tänkte mig. Har känt mig obekväm i det hela dagen idag. Och eftersom det är lätt att bara slänga i ny färg utan att riktigt veta vad man gör pratade jag med henne först. Hon är så snäll och hjälpsam. Tyvärr säljer inte hon färg så jag gick in på en anna salong i stan. Jättebra personal där också som tipsade om hur jag skulle göra. Resultatet nu känns mycket bättre.
 Det nya är nu ilagt. Ljusbruna slingor ovanpå det andra och det känns kanon. Mycket bättre. Kanske blir jag ljusare någon gång under sommaren igen, men sålänge är jag nöjd såhär.

Puss


 


Hämtat Ut Paket

Sist jag var i Tanum och hälsade på glömde jag min svarta vårjacka. Eftersom jag inte ska dit mer innan Lottas student var mamma snäll och skickade den. Tack för det!
 Fick tydligen inte plats i vårt brevinkast så jag fick en avi så jag kunde hämta den på posten. Eller posten och posten, det är ju på Ica man gör sånt numera.

Well... Grey's ikväll någon?

Färdig

Hmm, hur ska jag beskriva resultatet. Om jag säger såhär, jag har varit såhär ljus förut och varje gång jag går från brunett till blondare (inte helt blondin) blir man lite förvånad över hur ljust det blir. Just nu är jag inte 100% nöjd. Men dom andra gångerna har det blivit bättre efter ett par dagar och sedan när man fått ett par millimeters utväxt. Så jag tänker inte ge upp. Det gäller nog bara att vänja sig ordentligt först.

Dessutom är jag helt osminkad och sitter i morgonrocken. Ska fixa i ordning mig innan jobbet imorgon så känns det nog mycket bättre.

Så... Ingen bild ännu i alla fall.

Puss

Förhoppningsvis Blondare

Projektet förutom att titta på Desperate Housewifes ikväll blir att göra ljusa slingor på mig. Har funderat fram och tillbaka ett tag nu, men nu får det vara värt ett försök. Är trött på den något råttfärgade utväxten, men vill inte ha för mörkt hår nu under sommaren. Tänkte att blonda slingor blir nog bra. Blir resultatet bra kanske ni kan få se en bild någon dag.


Bye sålänge...

Grattis Matilda!

Idag fyller lillsyrran 15 år. Grattis! Måste säga att bilden du fick av D var riktigt nice. Jag fick se den, men det var efter lite tjat. Hoppas räkmackorna och tårtan smakade riktigt bra!


Anna Phil

Tredje säsongen av "Anna Phil" har jag ägnat en stor del av helgen till. Hade inte sett ett enda avsnitt av sista säsongen. Fastän det var min stora favoritserie förra året eller när nu första och andra säsongen gick. Men nu har jag kollat hela på tre dagar. Riktigt bra måste jag säga. Och så gillar jag att det handlar om hennes liv också och inte bara om fallen dom ska lösa. Så för er som missat den här serien helt, se den!


Matilda & Kirsten Dunst

Lotta sa här om dagen att Matilda var lik Kirsten Dunst på kortet från konfirmationen och jag håller med. Visst är dom lite lika?       


         
                     Lillasyster Matilda                                       Kirsten Dunst


Jag Överlevde

Yes, hemma igen nu och det var som jag sa, det känns bättre efteråt. Men oj,oj vad mycket jobbigare det var än sist ( ca. tre veckor sen). Man tror ju liksom att man ska orka lika mycket som då, men icke. Så jag fick lugna mig lite och startade faktiskt ganska mjukt ändå.

D är borta hela dagen idag. Domaravslutning. Så dom är nog inte hemma förrän inatt någon gång. Blir nog jag som får hämta dom då inatt, men jag har faktiskt erbjudit mig så det är inte speciellt synd om mig tycker jag.
 
Nu ska jag äta, duscha och sedan bege mig ut i regnet och till Daniels föräldrar för att måla det sista på stolarna. Ikväll blir det lungt igen. Antagligen finns jag framför TV:n om ni letar efter mig.

Puss

Träning

Ja, nu sitter jag här iklädd träningskläderna. Känner mig inte jättemotiverad just ju. Men jag vet att det går bra när jag kommer dit. Extra kämpigt att komma igång nu när det var ett tag sedan också, men jag vet att jag egentligen vill. Bara det att lördag f.m. kanske inte var den bästa dagen att starta med. Men nu tänker jag peppa mig själv och ge gärnet för jag vet att jag mår super efteråt!

Puss

Måste Bara Tillägga...

...att det känns jättebra med mina fina naglar. Har vant mig lite bättre nu och är inte lika rädd för att dom ska gå sönder länge. Stenhårda. Många komplimanger också. Så all eloge åt dig Helena som fixade dom åt mig. Jag är inte helt fast än, men troligtvis på god väg!

Hemma Hos Oss

Ja, vad händer här hos oss? Vi har kollat på Talang 2008. Daniel ligger just nu i soffan och inväntar hockeyn. Ja, semifinal i hockey-VM. Sverige - Canada kl 22:30 och själva matchen startar inte förrän kl 23:00. Oj, jag har blivit riktigt haj på det där med hockey, eller kanske inte. Men jag kan bra mycket mer nu än för 3 år sedan. Jag vet i alla fall att Sverige spelar semi ikväll, men kan fortfarande inte fatta hur man ser att det blir offside. Helt kört.

Imorgon bilr det sovmorgon. Var verkligen helt slut när jag kom hem förut. Ingen aning om varför. Somnade t.o.m en kort stund. Eller nej förresten, inte så jättelång sovmorgon ändå kom jag på nu, eftersom jag har bokat in mog på ett BodyPump-pass imorgon kl 10:30. Måste och är verkligen sugen på att träna igen efter all denna förkylning. Hoppas att jag känner mig fit for fight imorgon bitti. Det gör jag iofs aldrig, nästan, men bara man kommer upp så brukar det gå bra.

Vad tänker ni hitta på i helgen. Nu vill jag veta. Fler kommentarer tack!

Puss

Fredag Den 16 Maj

Då är det äntligen fredag då. Fast den här jobbveckan har gått riktigt snabbt. Helgen blir nog lugn. Måste börja kika i garderoben för att se vad jag har inför resan och om det kanske är något som behöver köpas. Men nu väntar jobbet.

Puss!

Pasta & Tomatsås

Ja, pasta & tomatsås kom jag på att jag var jättesugen på plus att det går snabbt att göra, krävs få ingredienser, vilket betyder ekonomisk, god, italienskinspirerad mat.
 Hittade på ett eget recept idag, blev riktigt bra. Här kommer det om någon är sugen på att testa:





Tomatsås

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1-2 msk hackad fryst basilika
1 burk konserverade körsbärstomater
1-2 dl vatten
färsk, röd chili
salt & pepper



Hacka lök och vitlök fint.  Fräs tillsammans med basilika i olja. Häll
på tomaterna och vattnet. Hacka chilin fint och häll i såsen.
Salta och peppra. Låt koka ner till
en tjockare sås ca. 10-15 min.

Klart!





Äta Bör Man Annars Dör Man

Jo något måste jag fixa till. Men vad? Hjälp mig? Vad är ni sugna på?

Godmorgon!

Morrn!

Nu är det dags för jobb strax. Blir en heldag idag, men inte mig emot, jag jobbar gärna så mycket jag kan. Verkar som att solen är här på Hammarö idag, skönt! Måste dra mig.

Ha en underbar dag!

Puss

Ny Väska Från "Jouels"

Var i stan med Lotta idag. Klänningen passade henne superbra och med tillhörande accessoarer kommer hon bli skitsnygg. Bilder på detta kommer ju såklart inte förrän efter hennes student, annars blir det ju inte roligt.

Var inne i butiken "Sofias Garderob" idag igen (där klänningen är köpt). Var tvungen att visa Lotta vilken underbar affär jag har hittat här i stan. Jag hittade väskan som är på bilderna här nedanför och eftersom Lotta också tyckte den var super köpte hon också en. Vi bor ju faktiskt inte i samma stad längre. Mycket praktiskt ibland. Hmm, så det måste finnas en anledning till att folk tycker vi är lika, dels eftersom vi gillar samma saker.



Såhär söt är min nyinköpta skatt med
små blommor utanpå...


...och innuti ett jättefint blommigt tyg.


Ett fack med dragkedja och
ett för mobilen.



Underbart var ordet!


Trött På Det Här Nu!

Alltså att vara förkyld. Har varit det i flera veckor nu känns det som. Alltså inte jätteförkyld, men det smyger liksom lite hela tiden. Antingen lite ont i halsen, lite hosta eller lite snuva. Usch! Om det inte blir bättre snart funderar jag seriöst på att gå och köpa "Astaxin" igen på hälsokostbutiken. Dom funkade bra förra våren när immunförsvaret var lite sämre. Men helst skulle jag vilja slippa, det är ju dyrt ju!

Superantioxidanter på burk


Jaja, nog klagat för idag. Nu kommer Lotta snart. Ska hämta henne vid tåget om ett par timmar. Kanske ska vika lite tvätt först? Eller borra hål i taket på balkongen så att klematisen har ett snöre att klättra på.

Puss!

Imorgon Kommer Syster Lotta

Jepp, blev bestämt nu i eftermiddags. När jag cyklade in till stan åkte jag förbi en jättemysig butik, som jag aldrig har varit inne i tidigare. "Sofias Garderob" heter den, en jättemysig liten butik med "Josefinkläder", d.v.s fina klänningar, tunikor, topar m.m. Det som fick mig att gå in var en jättesöt vit klänning och eftersom jag vet att Lotta letar studentklänning och inte har hittat något var jag tvungen att gå in och prova den. Som en kort balklänning nästan, men alldeles lagom.

Det fanns bara en kvar, så jag ringde och frågade om jag skulle testa den åt henne. Tog kort och skickade och hon gillade den. Så nu ligger den här i en påse i vårat vardagsrum. Det var bara tre dagars öppet köp, så imorgon kommer hon och testar den. Kul med oväntat besök! Hon är ledig på onsdag också så det passade ju jättebra. Hoppas, hoppas den passar och att hon tycker om den lika mycket som jag, för den var superfin.

Forex

Jag ska snart åka in till stan och växla pengar till Turkietresan. Det är ju inte länge kvar nu, vi åker nästa lördag den 24/5. Ska bli så skönt att få lite värme (även om det har varit varmt här också nu) och komma bort ett tag. Längtar som en tok! Men först ska jag äta mat, sedan blir det cykel till stan.




Bilder Från Balkongen...

Här kommer lite utlovade bilder på våran balkong och på det jag har planterat. Vad tycks? Själv känner jag mig nöjd och jag tror att det kommer blir många, långa sommarkvällar på balkongen under kommande månader. 

Enjoy!


Basilikan växer för fullt...


... och det gör solroserna också,
som har fått flytta till nya krukor idag.


Här är älsklingarna som inte har växt till sig ordentligt än
för att få prova på livet i en större kruka.


Våran balkong har fått en liten växthörna...


...Hittils där finns där en klematis, en solros
och jordgubbsplantor.


Solrosplantor


Jordgubbarna och dom andra har fått små
skyltar som jag har gjort.


Såhär ser våra nya, ommålade balkongmöbler ut.
Solroserna kanske skall få klättra på väggen
här när dom vuxit till sig.


Krukan är ett fynd från Solareturen.



Mina Nya Naglar


Naglar
Såhär ser mina nya, snygga naglar ut.




Idag Ska Jag Plantera

Idag är jag ledig, tydligen eftersom ingen har ringt ut mig. Rätt så skönt, jag låg och bävade för att dom skulle ringa ut mig till något nytt ställe och det är jag inte supersugen på, men ingen ringde över huvud taget. Så idag ska jag plantera om mina småplanteringar. Btw så växer den omsådda basilika för fullt. Ska lägga ut lite bilder senare idag på både växterna och balkongen.

Matildas Konfirmation 11/5-08

Dom var så duktiga i kyrkan igår. Redovisningen bestod av rätt mycket sång, lite dans och textläsning. Dansen var speciellt uppskattad av kusinbarnen Thea som stod i gången och försökte få till stegen.

Efteråt åkte alla vi till Grebbestad till en lokal som vi hade lånat. Smörgåstårtorna och tårtan smakade jättebra. Kul när man testar en ny tårta och det blir bra och uppskattat.



Matilda
Söta Syster

Konfirmanderna
Konfirmanderna utanför kyrkan

Matilda
Klänningen var så fin

Matilda, Thea, Hanna
Gullig publik vid presentöppningen

Fina, Fixade Naglar

Ovant är det, men ooh va fin jag känner mig. Vardagslyx liksom. Har varit hos Helena idag på förmiddagen och fixat franska akrylnaglar.
 Tur att mamma hade skalat alla räkorna till smörgåstårtorna, för jag vet inte riktigt hur det skulle ha gått om jag skulle gett mig på det som första projekt med nya naglar! I alla fall är jag supernöjd, så är ni sugna så kan ni ju spana lite på hennes blogg.

Har varit och förberett för syrrans "konfa" (hennes uttryck). Blev riktigt frächt med gröna dukar. Älskar grönt! Grönt, vitt och rosa, ja ni vet. Nu är det som återstår att sminka henne och fixa håret. Lite lockar tror jag att det var beställt. Men det är inget som ska göras ikväll utan först ska jag sova lite.

Puss!

Några Motorcyklar Som Körde Jättefort..

Yes! Idag har jag haft Speedway premiär. Ja, ni läste rätt, haha, SPEEDWAY. Inte riktigt min grej, men D ville så gärna att jag skulle följa med och jag måste säga att det var helt okej att titta på, även om det blev lite samma samma hela tiden. I alla fall så vann Karlstad, eller Solkatterna som jag har lärt mig nu att dom heter. Så GRATTIS till dom.^^

Nu ska jag packa inför helgens tripp. Jag ska åka imorgon direkt efter jobbet så allt måste fixas klart ikväll. Inte så jättemycket, men ändå.

Puss!!


Grey's Eller Leila??

Härligt varmt väder idag och varmare ska det bli under helgen verkar det som! Underbart, det kan man behöva efter denna tråkiga, gråa vintern.

Cyklade till jobbet, dit det är ca en halvmil. Gjode mig ingenting eftersom solen värme på ryggen!

Träffade Frida i stan igår också. Hon är här ett par veckor och hälsar på en vän. Kul att ses såklart. Hon hittade två superfina klänningar som satt som klippt och skuret på henne tycker jag. Kul! Man blir faktiskt glad av nya kläder. Eller hur?

Kan inte riktigt bestämma om jag ska se på Grey's eller Leila Bakar sedan. Kanske blir lite zappande mellan 5:an och TV4+?? Blev sugen på att baka när jag pratade med mamma förut. Ska nämligen baka tårtor till M:s konfirmation i helgen. En del jobb såklart, men skoj ska det bli!

Ingen Spruta Idag

Nej icke. Börjar inte förrän kl 11 idag. Tänkte smart att då kan jag och Daniel åka ner kl 8 och vaccinera oss inför Turkietresan. Jodå, jag gick upp tidigt och träffade D utanför. Anmälde oss i luckan och så var jag tvungen att välja husläkare (?!), dom har tydligen sånt här. Dom har tjatat om det och skickat med mig blnkett innan, men nu fyllde jag i alla fall i en. Sedan kom vi in nästan direkt. Frågade bara om det var okej att man var lite hostig och lite snuvig, men icke. Då kunde man tydligen reagera kraftigt på vaccinet, så det blev inget med det för min del. Jag trodde faktiskt inte att det skulle göra något när förkylningen nästan har gett sig.

Iofs är Turkiet inget direkt högriskland för att drabbas av Hepatit A och om jag nu skulle göra det ändå så skulle det inte vara någon farlig sjukdom, extremt ovanligt att drabbas och dessutom ovanligt att man får några komplikationer. Sköterskan som vi pratade med sa att bara man är försiktig med vad man äter och dricker så är det ingen fara.

"Det finns ingen behandling mot hepatit A men sjukdomen går över av sig själv efter några veckor, även om man kan vara trött en lång tid efteråt. Det är ovanligt med komplikationer, de flesta blir helt återställda utan några men."
(
http://sjukvardsradgivningen.se)


Nu ska jag gå och ta hand om tvätten som jag slängde i maskinen innan jag åkte. Vad ska ni göra idag?

Puss

Växer Så Det Knakar

Vad händer hos mig idag då? Jo, kom precis hem från jobbet och det är strålande väder! Mina plantor växer för fullt och det beror antagligen på att jag har gett dom vatten nu, haha. Hoppas på att pumporna också kommer att ta sig, hade vart skoj även om jag vet att det inte är så lätt.

Måste verkligen städa idag också. Eftersom dom har spått fint, varmt väder hela veckan så är det väl ingen idé att skjuta upp det heller antar jag. Ska byta sängkläder och hela baletten. Det är inte speciellt skoj, men jag vet att det känns superfräscht efteråt.


Nya Bikini!

Yes! Ny bikini inhandlad idag inför Turiketresan + resten av sommaren! Marint tema med vitt, rött och turkosa detaljer. Me like!


Har slipat, eller ja Daniel slipade, stolarna idag och vi hjälptes åt att måla dom. Skönt att det snart är klart.


Puss!

Jag & Andreas

Jepp, nu är det bloggtime för mig och för D:s brorsa Andreas som fyller 20 idag! GRATTIS! Ja må han leva, ja må han leva...

Nu tar A över..:

chatten välkommnar Andreas...

ANDREAS: Tack så mkt..

SOFIA::  Varför är du så cool?

ANDREAS: Svår fråga?? jag bara är sån...föddd så du vet..

Britney S: Skulle vi kunna dejta nån gång???

ANDREAS: Haha ..nej tror icke det...har inte tid för dig...kanske paris????

ANDREAS: Nu  tackar jeg för mig..ha det braa!!!

btw nu blir det krog!!!!!



här e jossan:

Nu tackar vi A för den här gången. Lite bfrågestund och så. Nu blir det krogen som sagt.

Önskar A GRATTIS gen och önskar godnatt!!

Ta hand om er!!!!

Hemlagad Pizza & Nya Underkläder!

Mätt och go är jag nu i alla fall. Daniel och jag gjorde pizza. Mums. Gott var det!

Har tillbringat eftermiddagen med att göra lite små inköp. Började på IKEA där det inhandlades ett par krukor och några förvaringslådor (bilden). Måste försöka få ordning i vårt skåp med mössor, vantar, termobyxor m.m. Så det är fixat.
image42
Sedan skulle jag fixa en grej till en person som fyller 20 imorgon. Inga namn. Fick det jag skulle ha och när jag gick förbi Lindex så såg jag att dom hade erbjudanade på underkläder. Varför inte tänkte jag, nya underkläder känns alltid lyxigt. Så en BH och tre par trosor blev det där. När jag ändå var i farten smet jag in på JC och fyndade ett par jeans för 299 kr! Känner mig nöjd med dagens shopping och jag köpte faktiskt ingenting som jag inte behövde.

Nu blir det en lugn kväll här hos oss. Lite TV-tittande och kanske lite färsk ananas. Gott!


Va har ni för er såhär på fredag kväll?

Nobels Testamente

Håller på att läsa "Nobels Testamente" nu, skriven av Liza Marklund. Är på sluttampen nu och det är såå spännande. Jag rekommenderar verkligen att läsa den. Jag gillar inte deckare så jättemycket i vanliga fall, men den här är något extra. Man hinner liksom aldrig tröttna. Läs den!

image41

Tur På Triss

Japp! Jag köpte två triss när jag var och handlade förut. Och kors i taket, jag vinner nästan aldrig på sånt, så vann jag 25 spänn och dessutom var det x2 i rutan man skrapar efteråt. Så 50 spänn rikare nu då, eller i alla fall så har jag hittills inte förlorat någonting!

image38

En Liten Cykeltur

Hmm, idag regnar det. Jaja, det kanske behövs om allt ska bli grön, fint och växa, men det piggar inte direkt upp. Dessutom ligger Daniel fortfarande och sover. Han säger att han behöver det?! Jo, iofs så börjar han ju jobba kl 7 varje dag annars så han kan väl få sova.

Cyklade hem inatt från valborgsfirandet, som för övrigt blev väldigt lungt för min del. Det var inte alls kallt, bara mörkt eftersom vi cyklade på en väg utan belysning.  Daniel var tvungen att köpa en tunnbrödsrulle också på hemvägen. Ja, i stan alltså, inte på den här mörka vägen. Var hemma vi två så det blev inte så sent.

Funderar på vad vi ska hitta på idag. Inte demonstrera i alla fall. Fast jag kanske inte ska berätta vad jag inte ska göra. Har tänkt lite på om man ska slipa stolarna och börja måla lite. Jag har iofs hela dagen imorgon på mig annars.
 Borde plantera resten av plantorna vi köpte. Pensé och jordgubbar ´ska vi ha på balkongen. Jag frågade henne i affären om det funkade att ha jordgubbar i kruka. "Jodå, men ta två i så fall" sa hon. "Så att dom polynerar." Jaha, men jag tänkte ta tre och då sa hon att det berodde på hur sugen man var på jordgubbar. Klart man är sugen på färska jordgubbar! Så det kanske är det jag ska syssla med idag.

Känns lite lyxigt att vara långledig nu. Kan inte tänka mig i alla fall att jag får jobba imorgon. Det är ju nästan inga barn där heller, så jag räknar helt med sovmorgon imorgon också och ett par dagar till framöver.

Sugen på en macka nu. Ost och tomat blir det kanske.

RSS 2.0