Godnatt!

Nu har jag varit och tränat. Jättebra pass. Kände mig lite depp precis innan, men träning är verkligen ett jättebra sätt att bara ha kul och inte tänka på något annat än just det man håller på med.


Hängde med hem till Tess sedan och åt jättegod chili con carne som hon lagade. Mums! Kollade Idol. Måste säga att det var sådär. Kanske delvis för att vi sat och pratade under tiden. Pratade om en massa saker, både roliga och tråkiga och det behövdes verkligen kände jag.
 Elina skulle också varit med, men hon stannade hemma den här gången. Såklart kommer det massa fler gånger tjejen! Eller hur?
 
Kollade på Dirty Dancing 2 också, men jag måste säga att jag kollade inte så mycket, blev mest prat.


Imorgon är det skola igen. Får se vad vi lär oss imorgon. Idag har vi lärt oss hur man ska bemöta kunder som kommer in i en butik, hur man gör en kort företagspresentation och även hur viktigt det är att kunna vara neutral mot de kunder man träffar. Fick ytterligare ett mission idag, fast mindre än det förra; att säga hej till en massa folk på stan och kolla vilket "hej" man får bäst respons på. Jo, jag vet det låter lite stört men det kanske funkar?! Alltså, vi gör det ju för att öva oss på olika saker, men ibland känns det jättesvårt att göra något som man inte är van vid. Får se om jag ska göra den där "Hej"-grejen. Vad tycker ni?



Puss!





Träning

Ska träna nu. Usch, måste gå ut i det här pissvädret (ursäkta uttrycket men regnet vräker ner). Höstrusk! Hörs!


Puss



God Tisdag!

Inatt ver det verkligen skönt att sova. Det är det alltid, men inatt var det extra skönt. Ska alldeles strax gå till skolan nu. Försäljning är det som står på schemat idag. Får se vad vi lär oss idag.

Funderar på en BodyJam-klass ikväll. Får se hur det blir med den saken. Men jag fick massor av energi av aerobicen igår så varför inte?! Får se, men nu måste jag sticka.


Puss!



Dagens Shopping







Nya kjolen och topen från MQ



I like!



Topen



Kjol #2 köpte jag på ONLY



Puss




Mission Possible

Så. Hemma från ett superbra aerobicpass. Riktigt nice och jag är helt slut, svettig och hungrig. Men jag lovade ju att berätta om mitt mission för er. So here it comes:

Vi fick i uppgift i skolan att gå in i en butik och verkligen använda oss av personal. Be om hjälpa och verka jätteintresserade och sedan säga att "tack men nej tack" och se hur dom reagerade på det. Hmm, vart kan man gå då tänkte jag? Jo, om man verkligen ska gå in i en butik och se hur servicen är så varför inte gå in i en bröllopsbutik, prova klänningar och låtsas att man verkligen ska gifta sig (ja, bara låtsas om någon tror något annat). Så jag tog med mig Tess som smakråd och min "tärna". Hon provade också en klänning och jag provade 5(!) stycken. Så roligt hade vi och jag kände mig verkligen som en prinsessa. Dom engagerade sig verkligen i butiken och när en anna kund kom in tog en annan dam hand om oss istället. I like it!
 Superbra service och när jag sa att jag inte skulle köpa någon blev hon inte alls förvånad. Snarare upplyste hon mig bara om att jag i så fall skulle vänta tills rean börjar på lördag. Haha, dom tog mig i alla fall på allvar!

Så nu vet ni!



Äta mat och duscha ska jag ägna mig åt nu.



Puss



Två Kjolar & En Tröja

Har varit på stan hela eftermiddagen med  Therese. Shoppade två kjolar och en tröja. Ska ha en av kjolarna på farmors begravning på fredag. Den andra kjolen + tröjan köpte jag på MQ. Måste ju ha något fint därifrån nu när jag ska göra min LIA där. Ska försöka ta kort sedan och visa er.


Skrev ju igår att jag hade en grej att fixa på stan. Det gjordejag också, men jag ska sticka  och träna nu så jag berättar för er lite senare om mitt mission.

Aerobic är det som gäller nu.


Puss!



Mitt Väsksecondhandfynd




Visst är den fin? Det är butikens ägares mormor som har haft den för
längesedan. Love it!



Vad tycker ni?



Puss!




The Winner Takes It All

Åh, vilken bra film! Mamma Mia var verkligen en film man blir såå glad av. Det gick ju inte att sitta helt silla och man kunde inte låta bli att nynna mer lite heller. Underbar film! Se den om ni inte har sett den.


Följde med hem till T efteråt och drack te och snackade. Kom precis hem nu. Lediga imorgon. Ska till stan och fixa en grej då.


Här bor Tess. Visst är det gulligt?!


Gamla stan


Det sägs att det finns en stad under den här staden också. Den brann ner på
1500-talet (tror jag att det var) och då täckte man staden med jord och byggde
den här ovanpå.



Puss!



Mamma Mia

Nu har D åkt. Tråkigt, men vi ses i Tanum till helgen eftersom vi ska på begravning då. Har varit en supermysig helg här. Hunnit med en massa saker. Gick upp till slottet, in på borggården och upp vid kanonerna. Satt i solen och bara njöt av varandras sällskap och det underbara vädret. Jag kan verkligen förstå alla som säger att Kalmar är så fint på våren och sommaren för det är jättemysigt en fin höstdag också.


Ska på bio med Therese sedan. Mamma Mia blir det. Ja, jag vet vi e lite efter men bättre sent än aldrig, right? Ska byta kläder nu och sedan cykla bort till hennes lilla stuga. Mys!


Någon som har gjort något skoj i helgen?

Puss!



Mitt I Natten

Hemma nu efter en trevlig kväll på stan. Träffade Therese och hennes kompis M på Mollys och käkade jättegoda hamburgare. Drack lite öl, pratade och hade kul. Sista festdagen den här veckan. Imorgon blir det lungt.


Nu ska jag sova!


Puss och godnatt!



Lördag

Skönt med sovmorgon idag. Mycket mysigare att va två och ha sovmorgon också. Ska ut och gå en sväng nu. Går nog förbi slottet idag igen eftersom det är så fint där.



Ska antagligen ut och käka ikväll.



Puss!



Oh , Yes!

Ja! Daniel kommer ändå. Det var tydligen bara en säkring ändå. Men han skrämde mig rejält först och sa att det skulle gå på över 15 000. Usch! Så får man inte säga. Men skönt att det inte var något större fel i alla fall.


Min Älskling



Nu ska jag byyta om och cykla in till stan och köra ett Pump-pass.



Solen skiner idag också för dom som är väderintreserade!



Puss!



Gårdagen

Shoppade på second hand igår. En tunika, en väst och en jättefin gammal väska. Ska försöka ta kort och visa.

Blev en sväng på Mollys också. Jag och Therese och några av hennes vänner från skåne. En öl och musikquiz. Trevligt. Blev inte så jättesent, va hemma vid ett.


Moi redo för musikquiz


Jag är arg på våran bil också. Usch, det bara krånglar så nu kommer kanske inte Daniel i alla fall. Snyft. Men jag förstår ju att vi inte kan ses till vilket pris som helst. Håller tummarna för att det inte är något stort fel och att det inte blir allt för dyrt.

Ska träna sedan och efter det har jag tvättid.


Puss!



Att Göra Stan

Slutar nu. Ska på stan med Therese. Har fått lön idag. Undrar om den kommer till användning nu kanske?


Superfint väder idag också. Promenad sedan.



Puss!



I Skolan

Är i skolan nu. Laddad? Sådär. Nu börjar han prata så det är väl bäst att jag hänger med nu. Redovisningen för Juni ska redovisas.


Puss!



Godnatt!

Börjar känner mig lite trött så jag ska gå och lägga mig alldeles strax så att jag orkar med affärsekonomin i skolan imorgon.

Ska bädda nytt i sängen först. Älskar nybäddat! Det är väl därför det är så skönt att sova på hotell?!
 Har städat här på mitt rum och på toaletten ikväll. Så skönt när det är rent och fint, även om det brukar ta emot lite att städa.


Godnatt!


Puss!



Min Eftermiddag I Bilder



 


Det vackraste med hösten tycker jag är när träden ändrar färg.  



Jag träffade Elina och Therese på stan, men jag fick bara med Elina på kort.


Fint att plantera i en gammal väska. Håller ni med mig?


Det känns och syns att Kalmar är en gammal stad.


 


En bild på bron.



Strålande solsken och klarblå himmel. Det här tornet står mitt i stan.
Tyvärr vet jag inte vad det är för något.



Som sagt; fint väder.



Slottsparken



En staty i parken. Fri tolkning!



Kalmar Konstmuséum ligger mitt i slottsparken.



KK; Kalmar Konstmuséum



Fler statyer. Fri tolkning även här.



Kalmar slott



Kalmar slott



Slottet igen...



...och igen...



...och igen.



Gamla staden i Kalmar ger en Astrid Lingren-känsla. Mysigt!



Vissa hus är från 1600-talet. Slottets pigor och drängar bodde här då.



En rosa blomma.



Visst är det här en vacker adressskylt?!



Husen och deras detaljer ger en känsla av att vara någon annan stans än i
Centrala Kalmar.



Dennan trädgård som tillhör Krusenstiernska gården...



...hittar man bakom detta plank.



Ännu ett pitorskt hus.



Vem bor här? Häxan i Hans & Greta kanske?



Mys



Bara en ensam dörr.



Jag är nöjd med dagen. Både att ha fikat med tjejerna och ha promenerat
runt i stan i det fina vädret. Det mår jag bra av!




Puss!



Me And My Girls

Ett par bilder från gårdagen. Tyvärr tog jag inte alls många kort, men tjejerna kom med i alla fall. Så nu får ni ett ansikte på dom jag brukar prata om.



Mina tjejer. Från vänster: Petra, Elina, Therese & Marie



Snyggingar



Vi hade skoj! Otippad min från mig? Nej, tror inte det.



Elina



Puss!



Idag Är Det En Solig Ledig Onsdag I Kalmar

Åh, va underbart att vakna och se att det är alldeles soligt och härligt ute. Vaknade vid nio och kunde inte somna om. Hade jätteroligt igår kväll på klassfesten. Åt jättegod mat och drack vin. Det blir en helt annan sak att träffa klassen när man inte har lektioner, även om vi ändå va i vårat klassrum. Haha, kändes rätt konstigt att sjunga Sing Star och dricka vin i skolan, men trevligt.
 Folk började dra sig hemmåt allt eftersom, men vi var ett gäng som drog ut på stan. Jättetrevligt och när dom körde ut oss från stället vi var på strax efter två var alla sugna på att fortsätta så jag gick inte och la mig förrän halv 5. 

 Det är därför jag menar att jag egentligen kanske skulle ha behövt ha somnat om vid nio när jag vaknade men det ville inte min hjärna gå med på. Så vad har jag sysslat med sedan dess då? Jo, jag hämtade datorn och låg kvar i sängen en timma och kollade runt lite på nätet. Åt frukost. Ringde Elina och Therese. Har sminkat mig och ska snart dra ner på stan och träffa mina girls.


Så här ser jag ut idag. Lite trött och har inte fixat mig jättemycket. Kör lite
trollhår idag.


Så var det med det.

Saknar min D idag, men vi ses på fredag! Längtar!


Puss!



Klassfest, Wiiehoo!

Ikväll blir det klassfest. Vi är lediga imorgon så vi tyckte att det passade bra. Skolan bjuder på mat och dryck och så ska vi sjunga Sing Star, sepla GH och lite annat trevligt. Verkade inte va jättemycket planerat men det blir säkert bra. Ska göra mig i ordning nu och gå till Elina om en stund.


Kanske återkommer senare med en liten rapport.

Puss!



"Nästa Station Borås, Borås Nästa"

Så roligt har jag. Ja, jag har kommit till Borås nu. Borde kanske skriva det sista på inlämningsuppgiften tills imorgon? Är faktsikt nästan färdig. Blev mer än jag trodde, men det blir det alltid. Ska bara skriva en sammanfattning också.


Verkar som en del folk ska gå på här. Hoppas ingen sitter bredvid mig. Det är så skönt att sitta ensam och filosofera.
 När jag åkte till Tanum i fredags var det supermycket folk på tåget och jag vet inte hur jag lyckades, men dom få människor jag pratade med (eller som pratade med mig) var helt konstiga. Pratade om helkonstiga saker och pratade alldeles för mycket. Jag menar, jag kan också prata, men när jag pratar med nya människor brukar jag i alla fall känna av sitiationen lite. Eller? Så då protesterade jag lite fint genom att somna typ resten av resan. Hon pratade med någon som satt bredvid mig, men den personen "somnade" också efter ett tag. Rätt åt henne. 
 Oj, nu har jag i alla fall fått ur mig det. Haha.

Nej, nu ska jag skriva lite till på uppgiften vi har fått. Sedan kanske jag ska sova lite. Ja, sova, eller vila mig lite. Men faktiskt för att jag är trött och inte för att någon verkar inteslutapratamedmig.

Vad gör ni?



Puss! 



En Van Tågresenär

Ja, jag börjar bil van vid att resa nu. Speciellt inom sverige, med tåg. Har faktiskt ingenting alls emot det. Det är ganska lätt at sysselsätta sig; greja med datorn, läsa, plugga, sova, ja man kan göra det mesta. Dessutom är det oftast mycket lättare att gå på toa på tåg än på buss. I like tåg!


Bild: http://google.se


Hur som helst är jag påväg tillbaka till Kalmar nu. Ska till skolan imorgon igen. Det var skönt att få komma hem under helgen i alla fall. Har inte gjort någonting speciellt. Eller ja, hälsat på mormor och Ingegärd och så åkte vi ju och hälsade på Lisa och Kieran, men ändå tycker jag att det har varit lungt och skönt.

Är i Göteborg om en halvtimma och ska byta där till tåg mot Alvetsa. Alvesta är sista bytet innan jag är framme i Kalmar. Jaja, nu vet ni det. Något mer? Nej, inte just nu. Återkommer.


Puss!



Höstkort Från Västkusten

Jag, mamma och Matilda har precis varit ute och åkt en sväng. Kollade vid Sövall, Krossekärr och Grönemad. Superfint väder också så jag tog lite kort.



Krosskärr


Krossekärr


Krossekärr


Krossekärr


Grönemad



Grönemad.
Tyvärr är det inte mitt hus, men något liknade i framtiden kanske?





Jag är väl inte ensam om att tycka att det är alldeles underbart fint här hemma?



Puss!



Dagen

Åkte och hälsade på Lisa och Kieran. Så söt var han, men så liten! Lär mig aldrig att tänka att dom är så små. Blir lika förvånad varje gång jag träffar någon så liten bebis.

Har varit hos mormor och hälsat på ikväll. Ingegärd var också där. Kom precis hem därifrån. Fick jättegod paj och drack kaffe med äppelkaka. Man äter mer när man är hemma, det är helt klart!

Jag åker inte hem förrän på måndag. Skönt att kunna stanna en dag extra eftersom jag inte har skola igen förrän på tisdag.

Tänker mycket och pratar om det som har hänt och alla bra minnen.



Puss!



Go'kväll!

Nu är jag hemma hos familjen i Tanum. Kände att jag behövde det och det är inte skola förrän på tisdag igen så jag missar inget. Har haft det jättemysigt ikväll och ätit god mat och pratat.

Nu ska jag sova. Imorgon ska vi åka till min kusin och hälsa på henne och nyfödde lille Kieran. Mys med bebisar!


Puss!



R.I.P

Du kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan




R.I.P

Farmor

18/9-08

I Skolan

Sitter i skolan nu. Affärsekonomi är det som gäller idag. Rätt roligt tycker jag.

Skulle egentligen ha pluggat igår kväll, men jag blev nerbjuden till andra våningen för där hade dom grillfest. Nice. Drack bara ett glas vin och pratade med en massa nya, trevliga människor.


Va ska ni göra idag?



Puss!



Yes!

Min LIA-plats är fixad! Jag kommer att vara på MQ hemma i Karlstad. Åh, det ska bli såå skoj. Hon ringde nu på eftermiddagen och sa att jag gärna fick komma och göra min LIA där.

Har varit på stan en kort sväng och fixat en tid för den sista intervjun jag ska göra inför inlämningen nästa tisdag. Jag ska till en inredningsbutik här i Kalmar som heter "Rum". Tror det blir jättebra.
 Hann även köpa ett par tunna tumvantar på H&M. Åkte med Elina, Therese och hennes kompis E till IKEA. Köpte en handduk och matlådor. Det var faktiskt det enda jag hade tänkt köpa också. Eller ja, jag köpte en lite trasmatta också, men den kostade 15 kr så jag tycker inte att det räknas som ett impulsköp. Eller?

Har även hittat ett par underbart fina stövlar på Scorett. Lite dyra kanske dom är så jag måste fundera detta innan jag bestämmer mig för om dom får följa med mig hem eller inte.


Puss!



Afro Power Dance

Igår började jag träna. Har inte kört sedan innan sommaren så det var både skönt och välbehövligt att komma igång igen. Therese är också med. Igår hade vi bestämt att vi skulle gå på BodyStep. Men så undrade Therese om inte jag ville följa med på BodyJam (dansklass) också. Jo visst.
 När vi kom dit var det passet ersatt med ett Afro Power Dance-pass.  Jaja, vi tester väl det då tänkte vi och det var rätt roligt faktiskt. Blev helt genomsvettig efter en timmas dansande, men vi körde på med BodyPump ändå. Det är såå roligt. det har jag ju gått på en del innan så där kände jag mig som hemma. Nice!


Gick med T hem sedan och gjorde mat, kollade på Idol 2008 och kollade film. Mysigt.
 Idag är vi lediga. Tror att vi ska åka ut till IKEA en sväng. Kanske Elina också skulle följa med, kul! Men först ska jag leta reda på en tredje intervjuperson till arbetet i skolan.



Puss!




Hemma

Bussen var i tid så jag har varit hemma i ungefär en timma nu. Ska packa upp lite och sen ska jag sova. Sov lite på bussen förut så jag är inte jättetrött, men det är ändå skönt att lägga sig i tid.


Godnatt!


Puss!



Så Här Roligt Hade Vi I Helgen!




"Lesåmycketdukan"-tema!


Puss!



Fula Naglar

Är på Kalmarbussen nu. Finns inte så mycket att göra. Sitter och inspekterar mina naglar. Just nu är dom målade i rosa, typ cerise. Rätt fin färg, problemet är bara att det på flera naglar ser ut som att jag har ful, konstig fransk målning eftersom det har skavt bort längst ut på nästan alla naglar. Saknar mina akrylnaglar, men just nu tillåter inte ekonomin det tyvärr.


Ser ni hur hemskt det ser ut? Måste göras om när jag kommer hem.



Puss!






I Jönköping

Nu sitter jag i Jönköping och väntar på bussen till Kalmar. En hel timma kvar. Som tur var hittade jag ett uttag på ett café här så jag kan sitta och skriva lite. Åkte från Karlstad kl 12:10 och är inte hemma förrän 20:45. Rätt lång resa, men buss var mycket billigare än tåg så det är därför det tar ett par timmar extra.

Det har varit en underbar helg. Skönt att komma hem och träffa D igen. Simon och Sandra var och hälsade på i fredags. Spelade lite spel och drack lite drinkar. Mysigt. Rätt lungt ändå.
 Åkte in till stan på lördag förmiddag och justerade mina nya glasögon. Nu sitter som perfekt. Förut trillade dom bara ner, men nu sitter dom som dom ska. Hälsade på D:s famlij som bjöd på mat på eftermiddagen. Tanken var att vi skulle gå ut på kvällen, men ingen av oss, eller dom som skulle vart med var speciellt sugna så vi stannade hemma, lagade god middag och päste(!) framför TV:n.

Lugn söndag, men jag hann en sväng till stan igår också. Det har ju blivit så kallt ut och jag har ingen höstjacka. Köpte ny vinterjacka förra året, men den är alldeles för varm nu. Hittade en superfin svart kappa på Indiska. Dom överraskar mer och mer faktiskt. Hittade även mössa och ett par snygga pumps. Älskar pumps! Älskar kappor och mössor också, haha.


Eftersom vi bara går sex veckor till i skolan och ska ut på fem veckors LIA (Lärande I Arbete) sedan besökte jag två klädbutiker i stan och frågade lite. Hos det ena stället (som jag har som andraalternativ) var det inga problem och på det andra (där jag helst vill vara) skulle hon höra av sig imorgon och ge besked. Hon trodde att det skulle gå bra, bara det inte krockade med en elev från Handelsprogrammet. Hoppas, hoppas.
 Jag talar inte om vilka butiker det är förrän det är helt klart och ni som vet kan väl va snälla att inte skriva det här heller. Jag ska tala om så fort det är bestämt, så håll ut.


Lite tråkigt att åka tillbaka idag, men å andra sidan känns det så bra i Kalmar just nu. Skolan är rolig och bra folk, så det sporrar till att fortsätta. Jag träffar ju D snart igen om lite mindre än två veckor. Ska förresten en sväng till familjen och hälsa på den helgen också. Kul att ha något att se fram emot.


Ha det bra!


Puss!



Jag Har Blivit Utmanad

Jag har antagit Ciccis utmaning. Here it comes:


Fem saker i min frys:
Det enda jag har i mitt frysfack i Kalmar är en halv färdigskivad limpa. Sorry!


Fem saker i min väska:
Plånbok
Kalender
Pennor
Läppglans
Solglasögon


Fem saker i min garderob:
En snygg, svart, nyinköpt väst
Plattång
Verktyg (Hos mig innefattar det en hammare och en skruvmejsel)
Svarta pumps
Även jag en hel hös scarfs, men man kan aldrig få för många!


Fem saker i min bil (Daniels bil):
Isskrapa
Småpengar till parkering
CD-skivor
Solglasögon
Reservdäck


Fem saker i mitt badrum:
Morgonrock
Tony & Guy for curls
Rött nagellack
Tandkräm från IKEA (Ja, dom säljer även tandkräm numera)
Bomullspads


Fem saker i mitt kylskåp:
Prästost
Lök
Mellanfil
Creme Fraiche med chilismak
Zucchini

Mina Nya Brillor

Sitter på tåget mot Linköping nu. 3 byten ska jag hinna med inna jag är framme i Karlstad 17:40. Men, men det är värt det. Tog ett kort precis så ni kan få se hur jag ser ut i mina nya brills. Inte jättebra kvalitet på bilden men håll till godo.




Får dom godkänt? Jag gillar dom i alla fall. Ger lite attityd.


Puss!



Påväg Hem

Ska käka frukost nu. Sedan bär det av hemmåt. Ska blir skönt att komma hem ett tag också, även fast jag har det bra här också. Therese har sovit här i natt. Hon har haft jätteotur med sitt boende, En stuga på Öland där det fanna möss och ej godkänd el. Som tur var hittade hon nytt boende igår och kan flytta in direkt. Så hon fick bo här inatt för stugan är en mardröm. Jag hade inte sovit en enda natt om jag hade sett en mus. Fy!


Hörs senare. Nu ska vi käka frukost. Ska försöka höra kaffe i min nya presso-bryggare.


Puss!



Att Nästan Kissa ner Sig

Åh, vad kissnödig jag var när jag vaknade i morse. Tar på mig morgonrocken och går it för att gå på toa. Nej, det var upptaget. Min granne är där inne och duschar. Och dom mittemot är också på sin toa. Ja, vvad gör man? Det är bara att försöka tänka på annat och hålla sig. Som tur var var han rätt snabb så jag klarade mig. Haha. Sånt är livet i korridor.


Puss!



Tyvärr Kände Jag Inte Igen Någon

Nope. Kände inte igen en kotte. Men jag är ju faktiskt inte från Karlstad från början heller. Måste säga att värmlänningarna bjöd på ett och annat gott skratt. Hur kan vissa tro att dom faktiskt kan sjunga? Och att dom är inspirerande, har energi osv. För mig är det en gåta.

Vad tyckte ni om kvällens Idol? Fick Karlstad godkänt?



Puss!



Idol I Karlstad

Ni missar väl inte Idol 2008 som börjar alldeles strax? Idag är dom ju i Karlstad. Undrar om det är någon man känner? Sjka hålla utkik!

 
Puss!



Städning

Efter jag kom hem från skolan har jag städat både toaletten och köket. Det är min köksvecka och eftersom jag åker hem på fredag är det lika bra att ha det gjort tycker jag. Håller på och tvättar nu. Trosorna var nästan slut så det blir skönt att tvätta så man har ett tag till. Tråkigt under tiden, men skönt när det är klart. Måste egentligen röja här i mitt rum också, men det tar jag imorgon istället.

Ska kolla på Idol 2008 sen. Det är ju så skoj att se när folk gör bort sig. Ska kolla i allrummet här med några som bor här. Kul att göra någonting tillsammans med någon annan ibland också. Men först ska jag gå ner och slänga in tvätten i tumlaren.

Längtar efter dig Daniel!


Puss!



Varför?

Jag vill också se på Top Model 10 nu kl 20:00, men eftersom jag som jag skrivit tidigare bara kan få in 1:an, 2:an och 4:an är det ju rätt kört för min del. typiskt! Nästan alla bra program går på 3:an och 5:an. Håller ni inte med mig?? Grey's, Desperate Housewifes, Top Model, Room Service, etc, etc.


Jaja, jag skulle ju inte klaga mer idag, men lite tråkigt är det faktiskt.


Puss



Maten Smakar Ingenting

Gjorde i ordning grekisk sallad förut. En storfavorit faktiskt, men eftersom jag är så förkyld så kände jag i princip ingenting alls av smaken. Jättetråkigt. Är jättgodissugen också, men det känns inte som att det är någon idé att göra sig besväret att gå till affären, köpa godiset sedan gå hem och äta upp det utan att känna vad det smakar.
 Jag älskar mat och alla goda smaker, så jag hoppas verkligen att jag snart blir bättre. Nog klagat för nu.

Pratade med Daniel förut. Han, Simon och Thom satt och spelade Guitarr Hero. Det är så skoj, i alla fall ett tag. Får väl ta en omgång till helgen, Åker ju hem på fredag. Längtar tills dess nu, men samtidigt går dagarna ändå rätt så snabbt här när man har skolan så det kommer att gå jättefort tills fredag.

Imorgon ska vi ha ännu en ny lärare och nytt ämne; Försäljning. Antar att vi ska lära oss en hell del bra knep för att få folk att köpa mer saker. Tycker det är jättespännande att hur man uppför sig mot någon kan påverka ett köp så mycket. Ser fram emot imorgon. 
 

Karriärsutvecklingen idag fick vi i uppgift till nästa gång att intervjua tre olika personer som jobbar med olika saker. Man ska bl.a. ta reda på vad deras yrke innebär, hur dom fick det etc. Har faktiskt tre företag jag är intresserad av att prata med, men jag talar inte om vilka just nu. Om jag säger såhär så ingår dom i sånt som jag tycker om att göra och sånt jag skulle kunna tänka mig att jobba med. Men jag har inte riktigt bestämt mig än. Återkommer.


Nu blir det lite TV-tittande. Kanske lite varmt vatten med ingerfära för förkylningen?!

Puss!



Rostad Macka Med Ost

Usch, blev alldeles blöt när jag cyklade hem. Men såklart slutade det regna nästan direkt jag hade kommit innanför dörren. Jaja, jag åt i alla fall precis macka, Rostad macka. Mums!

Jag har blivit superförkyld också. Snorar och hostar om vartannat. Tur att det finns värktabletter, nässpray och halstabletter för att underlätta lite grand i alla fall.


Funderar på om jag ska ta tag i toalettstädning. Måste kanske det idag, även fast det är sååå tråkigt. Vad ska ni hitta på?

Puss



Hemma I Mitt Tredje Hem

Kom hem igår kväll. Tåget var sent 45 minuter. Det är så typiskt när man bara vill komma hem. Känns ändå lite konstigt att åka hem till Kalmar ännu. Just nu är det här ju hemma, men hemma hemma är ju hos Daniel på Hammarö och hemma hemma hemma är ju i Tanum. Man väljer sig väl, men lite konstigt är det.

Jag har haft en jättebra helg i alla fall. Först roligt att träffa moster I på fredag kväll. Träffade Jenny när hon lämnade hunden, kul att ses!  Vi mötte Isabell på stan, när hon kom från Stockholm, på lördag och fikade på stan. Andreas kom senare på kvällen. Daniel och Kasper kom och hälsade på en sväng. Du har växt så Kasper!
 Igår på dopet träffade jag mina systrar och mormor. Mamma kunde tyvärr inte vara med eftersom hon var sjuk. Typiskt. Hoppas att du mår bättra nu!

Lite tråkigt att åka åt andra hållet än alla andra, men skoj att träffas!


Idag är jag ledig. Har blivit så förkyld (som alla andra) och hoppas att det snart går över. Hade egentligen tänkt att träna den här veckan, men vi får se hur det blir med det nu då.
 Kanske blir en fika med E idag. Måste handla också. Tänkte försöka hitta till Maxi idag. Får se hur det går.


Vad har ni gjort i helgen?



Puss!



Skog, Skog & Ännu Mera Skog

Sitter på bussen nu. Till Skövde. Åkte kl 13 från Kalmar och är framme i Skövde 18:30. Fem och en halv timma är länge, men eftersom det var så mycket billigare att åka buss än tåg fick det gå med tiden. Tur i alla fall att jag har med mig datorn. Det är inte lika bra täckning på bredbandet här, men helt okej ändå faktiskt. Har precis stannat till i Växjö. Ska byta i Jönköping och vänta där 35 min. Hittills på vägen har jag mest sett skog. Dom Småländska skogarna var det va? Japp, stämmer bra med det jag ser här.


Fredag idag då. Skönt. Vad händer i helgen?


Puss!



Inatt Kommer Jag Drömma Om Debet & Kredit

Har läst lite bokföring nu. Ska gå och borsta tänderna och sedan ska jag sova. Jag är jättetrött, men det kanske beror på att jag inte sov så mycket inatt. jag funkar bäst när jag får sova minst 8 timmar per natt. Helst lite mer. Det är så skönt att sova! Eller hur?


Puss & Godnatt!



Imorgon Drar Jag Till Skövde

Hemma från skolan nu. Slutade lite tidigare idag. Skönt efter en hel dag med affärsekonomi. Det var första gången idag på den kursen. Debet, kredit och moms snurrar runt i mitt huvud nu, men jag ska nog få ordning på det så småningom. Är inte helt främmande längre i alla fall. Verkar faktiskt ganska roligt.

Igår efter vi hade varit på stan och fikat och shoppat lite bestämde vi oss för att gå ut på kvällen. Helt spontant. Jag, två tjejer i klassen och en av deras kompisar. Hade jätteroligt. Kändes som att vi har känt varandra längre än vi egentligen har.


Imorgon drar jag till moster i Skövde. Ska på barndop till Kasper på söndag, men Isabell och Andreas skulle också komma imorgon och det är alltid trevligt att träffas.

Puss!



Godmorgon!

Sovit gott? Det har i alla fall jag. Är lite tomt att gå och lägga sig ensam på, men det känns helt okej ändå. Har ju i och för sig inte gått så lång tid, men det är ändå lite konstigt att bo så långt ifrån varandra.

Idag är jag ledig från skolan. Ska ner på stan sedan och fika med några tjejer i klassen. Mysigt. Och kl 17:00 ska jag till mitt nya gym och prata med en ansvarig där. Hoppas att allt blir skoj. Men det tror jag faktiskt.


Puss!



Yearbookyourself.com



Hittade den här roliga sidan där man kan testa hur man skulle sett ut förr i tiden. Eller ja, mellan år 1950 - 2000. Enjoy!


1956


1962



1966



1978



1984



1990



1966


Vill du också testa? Gör det här då vettja! -----> http://yearbookyourself.com


Puss!




1,2,4

Jo, jag kan räkna. 1. 2 . 3. Jag vet, men siffrorna i rubriken är dom kanalerna som jag för tillfället har på min tv. Fick ju fjärrkontrollen på posten förut. Jag kanske berättade det förut? Trodde ju såklart att jag hade dom vanliga kanalerna som man har när man bor i lägenhet, men jag lyckades bara få fram SVT1, SVT2 och TV4. Ja, okej då, SVT24 och Barnkanalen, men dom räknas liksom inte. Det är ju inget man tittar på direkt. Jag vill ha mina kära kanaler TV3 och Kanal5. Ska försöka undersöka saken, men inte just nu.


Ska i alla fall kolla på "Videokväll hos Luuk". Som går på ETTAN.




Va ska ni göra ikväll?



Puss!



Nu Vet Jag Hur Långt Öland Är!

Kul i skolan idag. Pratade med lite mer folk. Trevligt. På lunchen satt jag och några till och pratade om allt möljigt. Två av tjejerna bor på Öland. "Hur långt är Ölanegentligen?" frågade jag. Bara för onödigt vetandes skulle. Någon sa 30 mil, någon 15 och någon 50! Haha. Blev värsta diskussionen av min lilla fråga. Ingen var överens om någonting. Men det mest rimliga kändes som kanske 10-15 mil. Jag menar, så långt är det väl inte. Det ser ju ut som en liten plutt på kartan. Men eftersom ingen visste och alla ville veta skickade vi frågan till 118 100.

Svar: Från Långe Jan till Långe Erik är det ca 15 mil.

Så nu vet vi det. Och ni också!


Puss!



Morning!

Godmorgon!

Nu har jag duschat och ätit frukost. Ska snart gå till skolan. Tror det blir lite målsyrning och mental träning och sånt idag också. Spännande.

Så här ser jag ut idag:




Det är skoj att göra sig i ordning nu när man går i skolan igen. På jobbet i sommar har jag ju haft jobbkläder. Gula & Blå som ni vet. Okej, man kunde fixa sig i håret och sminka sig fint, men det är ändå inte samma sak. Roligare att gå i skolan på det sättet.

Nej, nu måste jag nog dra. Början kl 10. Jag hittade ju direkt igår så jag hoppas att det ska gå bra idag också. Måste dricka kaffe också. Får köpa i skolan för 2 kr/mugg. Bra!


Hoppas att alla ni får en bra dag! Höres!

Puss!



Svamprisotto

Mm, va gott det var med mat. Risotto med tomat och ruccolasallad blev det. Mums! Ska väl försöka greja lite här på rummet nu. En del grejer som inte är på plats ännu. Skönt att få lite ordning och reda. Kan tyvärr inte kolla på TV här än, men jag pratade med D förut och nu är fjärrkontrollen påväg hit till mig. Jippi. Försöker se på webTv sålänge, men det hackar sig bara. Typiskt.

Jaja, ska greja lite nu som sagt. Ska ta bilder här på rummet också någon dag så ni får se hur jag bor.


Puss!



Första Dagen I Skolan

Sådär. Nu ärj jag hemma från första dagen i skolan. Känns jätteroligt. Först när jag kom dit i morse satt det, kanske 15 personer vi några bord. Sa "Hej!" och sedan satte jag mig och var lika tyst som alla andra. "Ojdå vad tyst det blev här inne" sa en person vid ett av borden. Alla skrattade lite grand men sedan var tystnaden ett faktum igen. Knäpptyst. Ingen sa någonting. Det droppade in lite fler människor. Lika tyst.
 Men när vi till slut började gå in i våran sal började jag i alla fall att prata med tjejen som hade suttit bredvid mig där i tystnaden. Jättetrevlig. Också -88. Från Skåne. T får hon heta här sålänge. Pratade med henne och sedan några andra. Kändes inte rikigt som att stämningen i klassen var lika lika tryckt efter en stund.

Är inte det där med tystnad jobbigt? Jag menar ibland är det såklart skönt att det är tyst men inte i ett sånt sammanhang som idag. Förstår ni vad jag menar?

I alla fall. Först presenterade en av lärarna sig och sedan pratade han om utbildningen och vad vi skulle möta under året. Känns riktigt intressant och skoj. På eftermiddagen kom en annan lärare och pratade om Självkännedom och Målstyrning. Han jobbar annars som personlig coach. Mycket tänkvärda saker det där med mål i livet, vad man vill åstakomma och hur man ska tänka för att ta sig dit. Så än sålänge verkar det bara skoj.


Nu ska jag ringa till mamma och sedan ska jag laga mat. Magen kurrar lite. Och så måste jag ju ha matlåda imorgon också. Kanske svamprisotto? Det är i alla fall en storfavorit!


Puss!



RSS 2.0