Göteborg

Är snart påväg till Göteborg. Ska hämta min nyckel och så ska jag lämna lite saker, bl.a. cykel, kuddar, täcke, lite kläder och skor. Skönt att inte behöva ta med sig allt på tåget om två veckor när jag åker ner och ska börja praktiken.

Söta Lollo är snäll och åker med mig, så slipper jag köra själv + att det alltid är trevligt med sällskap.

Ska börja packa ihop lite av det jag ska ta med mig nu och så åker vi om ett par timmar.


Puss!♥



En liten sväng till IKEA

Kom precis hem från IKEA. Har köpt en klädställning som jag ska ta med mig till Göteborg. Rummet som jag ska bo i har en dubbelgarderob och det är mycket tveksamt om jag får plats med allt där, så varför inte en klädstång tänkte jag?

Passade på att handla på Maxi också. Blir ju några kronor billigare där faktiskt. Köpte lite frysta bär så nu sitter jag här med en smoothie och en macka! Mums!

Undrar vad jag ska kolla på ikväll, nu när 183 dagar är slut?
Ska ni kolla på något bra? Har ni några tips?


Puss!♥



Karlstad

Så, nu har jag sagt hejdå till alla. Ilina var hos mig nästan hela fredagen och tittade på och hjälpte till lite när jag packade. Fick en supersöt liten nyckelring där det stod "So glad we met". Tack gumman! Grät en liten skvätt till, men vi ses ju igen ju!

Bilen var överfull igår när vi hade lastat i alla grejer, men allt gick in i alla fall och nu är jag tillbaka i Karlstad.


Vi hörs!


Puss!♥



Mysfrukost

Nybakade scones bjuds det på till frukost idag här på Falkenbergsvägen. Sista grejen med Faten, för sedan åker hon hem till sina försäldrar över helgen. Åh, jag kommer sakna dig, min granne!

Ilina kommer hit sedan och fikar och pratar lite skit. Det sista skitsnacket för nu, men inte för alltid gumman, eller hur?!

Kommer väl bli ett par tårar, men jag bjuder på det. Tårarna kommer ju för att jag har haft det bra här och för att jag har träffat alla ni underbara människor. Ta åt er. Ni vet vilka ni är! 

Ja, jag kommer att vara lite sentimental här nu ett tag, men det får man lov att vara när man ska flytta.

Sconestime people!

Puss!♥



Alla ni underbara!



 



Tack alla ni underbara för alla roliga minnen, skratt och fester! Jag har haft det superbra här i kalmar. Tro inte att ni blir av med mig allt för lätt - jag kommer tillbaka och hälsar på!


Puss!♥



Minnen, skratt och några tårar

Hade en jättemysig dag igår. Lunchade på stan med Ilina och Therese. Grekisk buffé, inte helt fel kan jag säga. Kvällen fortsatte med bowling och mat på Harry's med klassen. Superroligt. Grattis Ilina till vinsten! Lite tråkigt att behöva säga hej då till alla nu, eftersom vi inte kommer ses förrän sista veckan, i Juli.

Jag igår kväll.



Är verkligen inte bra på avsked. Blir jätteblödig och tycker det är jättejobbigt. Dom flesta som bor här i korridoren åkte iväg igår så då blev det kramar och några tårar från min sida. Det spelar liksom ingen roll att jag vet att jag säkert kommer träffa dom igen, jag kan bara inte låta bli alla känslor. Jaja, sån är jag.
Har haft så roligt här med er och kommer sakna er allihop! Skönt att man kan ta med sig så många bra och roliga minnen härifrån i alla fall.

Har käkat brunch idag med Ilina och Therese. Therese flyttar imorgon bitti så det blev några fler tårar, både från henne och mig. Du är underbar tjejen och vi hörs ju såklart framöver igen! Massa goda minnen här med såklart!

Ilina, jag och Therese



 


Bruch; juice, smoothie, kaffe, minibaguetter, muffins och naturgodis.
Mysigt och gott!



Har några kvar att krama hejdå innan jag flyttar på lördag. Usch, det är lite jobbigt men samtidigt ska det bli superkul att flytta och göra LIA:n i Göteborg. Och flera av er kommer jag ju att träffa igen!


Nej, nu ska jag laga lite mat och sedan ska jag börja packa ner lite saker.

Puss!♥



Idag

Jag är på väg till stan nu. Har duschat och fixat i ordning mig. Underbart med en dusch när man känner sig lite halvförkyld.



Jag här om dagen i min nya 80talsmintgröna jeanskjol


Och såhär ser jag ut idag.
(Ni får ursäkta att det ofta ligger en klädhög i bakgrunden.)

Ikväll blir det bowling och mat på Harry's med klassen. Så kul, men samtidgt lite tråkigt för det här är sista gången vi ses innan sista veckan på utbildningen, som är i början av Juli.


Nej, nu ska jag dra till stan!



Puss!♥



Done

Så, nu var det klart med presentationen. Det gick bra tycker jag och det var inte så jobbigt som jag trodde att se sig själv på film.

Ska snart käka mat nu. Har ingen aning om vad, men något starkt eller något med mycket vitlök hade varit gott.

Förresten hade jag med mig morotssoppa till lunch idag och för er som ville veta hur jag hade gjort den kommer receptet här:

♥ 5-6 morötter
♥ 1-2 gula lökar
♥ 1 liter grönsaksbuljong
♥ 1 pkt matlagningsgrädde

Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs i kastrull några minuter.
Häll på buljongen och låt koka ca 15, eller tills morötterna är mjuka. Mixa med
stavmixer och häll i grädden. Koka ytterligare någon minut och servera med creme
fraiche och bröd.




Puss!♥



Natti natt

Nu tror jag att presentationen är klar och jag hoppas bara på att det ska gå bra imorgon. Nu väntar sängen. Natti, natt!


Puss!♥



183 dagar

Ni missar väl inte sista avsnittet av SVT:s "183 dagar". Riktigt spännande. Får skriva på presentationen och kolla samtidigt för det här kan jag inte missa!


Puss!♥



Idag är första dagen på min sista vecka

Idag är första dagen på min sista vecka här i Kalmar för på lördag bär det av härifrån och mot Karlstad. Har bara praktiken klar nu. Fattar inte riktigt vart det här året tog vägen?!

Har varit i skolan idag för första gången på en och en halv vecka. Usch, det suger verkligen att ha så lite att göra så det var skönt att det hände något vettigt igen. Visst det är jätteroligt att vara ledig och hitta på massa kul saker, men det kan blir för mycket av det goda efter ett tag, så nu är jag back on track i två dagar och sedan börjar jag packa inför flytten till Göteborg.
 Eller ja, jag åker inte till Gbg direkt utan mellanlandar i två veckor hemma i Karlstad.

Den lilla kursen vi läser nu heter Presentationsteknik. Så våran uppgift till imorgon blir att förbereda en fem minuter lång presentation om något intresse vi har. Hm, jag utövar ju inte någon speciell sport eller annat sånt, så jag tänker prata om bloggen. Ja, det får låta hur patetiskt det vill men det känns faktiskt bättre än att prata om shopping eller något annat sånt. Så det är det jag skall ägna kvällen åt.


Vad ska ni göra?!


Puss!♥



En shopaholics bekännelser

"En shopaholics bekännelser" blev det igår. Jag har läst boken innan och tykcte att den var superbra och rolig men jag måste säga att filmen var en besvikelse. För det första hade dom tagit bort otroligt mycket av bokens innehåll, som dom väl i och för sig allatid gör när det ska blir film, och för det andra så har filmen knappt någon handling, vilket boken har. Så, nej den kan jag tyvärr inte rekommendera er att se.

Har ni läst boken?



Matilda på Landvetter på väg till Mallorca, redo att läsa första och andra
boken av Sophie Kinsella; En shopaholics bekännelser och En shopaholic
i New York.



Jag håller på och tvättar nu och skall återgå till det. Vi hörs!



Puss!♥



Lördag

Lite trött efter gårdagen, så en promenad i vårvädret och en fika på stan satt på sin plats idag. Underbart, verkligen underbart väder, så brillorna och vårskorna var på! Hoppas verkligen att vädret håller i sig.

Nog om vädret för nu.

Har käkat bacon- och sparrisrisotto ikväll och ska snart kolla film.






Krokus blommade lite här och var i stan. Lovely!


Puss!♥



Fredag

Igår lunchade och fikade jag med Hanna på stan. Jättetrevligt och god mat; kycklingsallad. Köpte ett par nya chinos också och H hittade en supersnygg jeansjacka.



Söta Hanna                                                      Lattefika       

På kvällens schema stod fest med grillning. Lite fest eftersom jag skall flytta härifrån nästa helg. Det finns ju alltid något att fira! Mycket god mat och goda kakor. Jag bakade rulltårtebakelser och A hade bakat både kladdkaka och morotskaka. Snacka om kakfrosseri! Kvällen avslutades med utgång på O'learys.



Små rulltårtebakelser med hallon.



Puss!♥



Fika på stan





Puss!♥



Josefin(a)-dagen

Det är väl ingen som har missat att jag har, eller nästan har, namnsdag idag, haha!?! Josef och Josefina är det, jag vet men jag kör idag ändå, för närmare än så kommer jag inte.

Har fått underbart fina blommor av D dagen till ära! Tack!!!







Visst är dom superfina!!


Puss!♥



Baka, baka liten kaka

Brödet är klart. Tekakor med solroskärnor blev det. Har även suttit i solen på balkongen och läst undertiden degen och bröden har jäst. Lovely!



           Jäsning...                              ....och färdiga tekakor



Jag ska göra morotssoppa ikväll och äta brödet till. Mums!



Puss!♥



Med solen i ögonen

Åh, visst är det skönt att vakna av att solen lyser in genom persiennerna? Strålande sol här i Kalmar idag och det känns verkligen som vår. Tyvärr blåser det en del, men så länge solen är framme är jag nöjd. Energi!

Ska ta mig en dusch nu. Sedan gå och handla, vilket verkligen är behövligt eftersom det är nästintill tomt i kylskåpet.


Puss!♥



En nostalgitrip med Super Mario 3

Åh, det går ju inte att sova när man blir erbjuden att åka med på en nostalgitrip och spela Super Mario 3. Lovely. Har nog spelat lite väl mycket förr eftersom man faktiskt kommer ihåg ganska många trix för att klara sig. Lite geaky, men f*n va skoj! Kom till 4:e världen ikväll och jag antar att vi fortsätter spela en annan dag, haha.




Super Mario 3


Någon som håller med mig om att fortfarande kan va skoj att spela fast att man har blivit "stor"?


Puss & Godnatt!♥



Roadtrip

Body Jam:en igår var superbra. Helt ny koreografi, men oj vilken energi den ger mig. Love it! Blev en film igår kväll; Twighlight (eller hur det nu stavas). Helt okej.

Har fått boende i Göteborg nu också. Ett rum hos ett par som bor i en 3:a. Passar mig utmärkt och jag är så lättad över att ha hittat någonstans att bo, började blir lite smått stressad. Men: DET LÖSER SIG ALLTID!

Idag tog jag och Elina en liten roadtrip till Karlskrona. Har inte varit där förut och eftersom vi har så mycket tid över blev det dagens grej. Jätteroligt och det var såå längesedan jag fick köra bil, superskoj! Kollade lite affärer och käkade lunch. Efter det åkte vi förbi "Macken", Elinas jobb. Måse ju verkligen ha sett det innan jag flyttar härifrån så nu är det gjort, haha!

Kollade på 183 dagar hemma hos E sedan (missade igår eftersom jag tränade). Bara ett avsnitt kvar nu och det ska bli spännande att se hur det slutar.


Som sagt får ni gärna maila era nummer till mig!


Puss!♥



Bara köra på och inte tänka så mycket, underbart!

Nu ska jag dra på Body Jam. Vet inte när jag tränade sist så det är verkligen på tiden. Ska bli skönt med lite dans som inte är "dansapåkrogendans". Bara köra på och inte tänka så mycket, underbart!


Puss!♥



Äntligen har jag fixat en ny telefon

Äntligen har jag fixat en ny telefon. Fick ut en ny, likadan, på min hemförsäkring. Tyvärr har ju alla kontakter försvunnit, men jag har kvar samma nummer och så. Om ni vill får ni gärna skicka ett mess eller mail med erat nummer så kan jag lägga in det igen. Jag vet, lite omständigt, men i alla fall.

[email protected]


Puss!♥



Patrik 1,5

Grattis i efterskott på namnsdagen syster!

Jag följde Karro till tåget idag. Tog en fika med Linda och hennes kompisar innan dom skulle åka. Det har verkligen varit jätteroligt att haft er här tjejer! En superbra helg, verkligen!

Bjöd in mig till Ilina en sväng på vägen hem. Tack för fikan, gumman!


Ska snart kolla film; Patrik 1,5. Har ni sett den?



Patrik 1,5

Har ni haft en bra helg?


Puss!♥



Grattis!

Nu är Karro och Linda här. Verkligen jätteroligt! Var ute igår. Dansade lite salsa och drack öl. En jättebra fredagskväll helt enkelt.
 Tyvärr har skärmen på min mobil slutat fungera, så jag kan inte läsa sms och inte se missade samtal. Bara så ni vet om någon försöker få tag på mig.


Fest ikväll också, men lite lugnare idag. Alltså inte så mycket alkohol, men såklart ska vi ha skoj!
Sitter och funderar på vad jag ska ha på mig. Ska ut på Kåren. Får fortsätta att fundera.

Och förresten! Stort GRATTIS till kusin Ellinor som fyller 30 idag! Hoppas att ni har en underbar weekend.


Puss!♥



Finbesök

Vaknade i morse med lite ont i halsen och småont i kroppen. Och vad gör man då? Jo, man river färsk ingerfära (som man får av sin snälla granne) och häller på varmt vatten. Dricker och ser glad ut. Dunderkur verkligen. Tog en promenad in till stan sedan och träffade Tess. Drack te och pratade.

Mådde mycket bättre när jag kom hem så slutsatsen är väl ingerfära + promenad = bra mot förkylningssymptom!

Har roat mig med att lagat tomatsoppa och vitlökbröd ikväll och bjudit mina grannar på. Jag råkar hamna i deras kök ibland när det lagas mat så det var inte mer än rätt att jag bjöd tillbaka. Tack för resceptet Hanna. Det blev superbra!


Ska sova nu så att jag minskar risken ytterligare att bli sjuk. Tänker absolut inte tillåta någon sjukdom nu för imorgon får jag besök! Mitt första besök sedan jag flyttade hit faktisk; Karro och Linda som jag har jobbat med på IKEA. Åh, det ska bli så roligt.

Måste städa upp lite här innan dom kommer för det är saker överallt. Men först sova.



Puss & Godnatt!



Nu vet ni

Har varit i skolan idag. Var väl sådär givande, men ganska kul ändå.


Ingen blogginspiration alls idag. Bara så att ni vet varför jag är så tråkig.


Puss!♥



Paj

Ikväll serveras det ost- och skinkpaj här på Falkenbergsvägen. Mums. Väntar på att den ska kallna lite. Snart klar att äta.





Vad gör ni ikväll?


Puss!♥



En bra dag

Har varit en bra dag idag. Stort plus för det strålande vädret! Började den med skola som faktiskt var riktigt roligt. Fick planera i grupper hur man skulle placera och exponera varor i en butik på bästa sätt. Rita och spåna idéer. I like!

Sedan fika med E, T & A på Skafferiet. Lång fika blev det. Trevligt!


Therese kom hit till mig nu ikväll. Vi tvättade lite, kollade 183 dagar (såg ni?) och Spårlöst. Mysigt!

Avslutade kvällen med att kolla lite film med övriga här i huset. Senaste Bond, men jag orkade inte se klart. Det är ju faktiskt en dag imorgon också.

Nu ska jag fortsätta att läsa Grevegatan 22. Ni vet, den jag glömde som jag skulle ha läst på tåget. Underbar är den och det går liksom inte att sluta förrän man sover över boken.


Puss!♥



Puss & Godnatt!♥

Kul fest igår!

Är tillbaka i Kalmar nu. Är trött och ska sova tidigt för en gång skull. Först en dusch och sedan sängen. Jag vet att det har varit lite dåligt med uppdatering här, men jag återkommer imorgon.


Puss & Godnatt!♥



Utgång

Fest ikväll. Det är allt jag har att säga just nu.


Puss!♥



Idag

Såhär ser jag ut idag. Hittade ett gammalt halsband som får funka som headband idag.



Puss!♥



Upplivningsförsök

Bland det första jag gjorde igår när jag kom hem var ett upplivningsförsök på vissa växter. Och tyvärr verkar det vara lönlöst, för dom ser förtfarande lika ledsena ut. Stackars D fick dåligt samvete. Inte riktigt hans grej det där med blommor.

Ska skriva på min hemtenta nu när jag hade ätit upp frukosten. Inte jätteroligt, men det måste ju göras.

I eftermiddag ska jag åka in till stan och ta en fika med Linda, och kanske Karro, som jag jobbade med på IKEA. Dom kommer för övrigt och hälsar på i Kalmar nästa helg, men en fika är aldrig fel!


Puss!♥



Karlstad

I Karlstad nu. Eller ja jag har ju varit här ett tag nu. Tänkte bara meddela det. Hörs imorgon!


Puss!♥



Hallsberg. Sista bytet.

Två timmar kvar till Karlstad. Här i Hallsberg är det en timmas byte. Segt. Tur att jag har med datorn + boken jag håller på att läsa. Har bara läst ett par kapitel, men den verkar vara rätt bra. 

Nej, nu ska jag kolla lite bloggar.


Puss!♥



                
                                                                                               

Bok, böcker, böcker?!

Sitter på tåget mot Alvesta nu. Skall göra mitt första, av tre, byten där. Usch vad det är krångligt och dyrt att resa till Karlstad. Förstår inte, för när jag åker hem till Tanum (samma avstånd) går det bara på hälften så mycket. Jaja, nu är det sista gången jag åker innan jag ska flytta till Göteborg. Har inte fått reda på än om jag får rummet eller inte och har hon inte ringt i eftermiddag får jag väl ringa igen och kolla, för jag skulle verkligen behöva veta snart hur det blir. Håll tummarna för att det går bra!!


Glömde såklart boken jag hade lånat (och börjat läsa) av Hanna. Så typiskt mig. Förra gången var det mitt mobila bredband och denna gången en superbra bok. Boken är skriven av samma författare som skrev Stella & Sebastian, Jenny Leeb. Jaja, den ligger ju kvar och väntar på mig när jag kommer hem på söndag igen. Köpte en annan på pressbyrån för att ha någonting att läsa under resan. Den jag ville ha av Sheila O'flanagan. Har inte börjat på den ännu, men det är i samma genre som den andra jag läser så jag tror att jag kommer gilla den.
 Måste även ta tag i Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson också. Den har stått alldeles för länge i hyllan nu och eftersom alla säger att den är såå bra känns det som det snart är dags nu.


Har ni läst den? Eller har ni något annat bra tips till mig?


Puss!♥



Nya klänningen från MQ

En rätt rolig dag i skolan idag faktiskt. Fick testa på att förhandla mot varandra i grupper och oj vad svårt det var. Finns en hel del till att lära i ämnet.

Mötet gick också bra. Inte så jättemycket att diskutera, mem det tog en stund ändå.



Klänningen jag köpte på MQ här om dagen.


Borde verkligen skaffa mig en större spegel för det är så tråkigt när man inte kan få med skorna. Men, men. Svarta pumps hade jag idag om någon vill anteckna det?! Bandet i håret köpte jag på Top Shop när jag var i Göteborg för ett par veckor sedan. I like it, men mamma såg lite skeptisk ut när jag visade henne det.

Åh, sitter och väntar på besked om ett rum jag har ringt på i Gbg som jag verkligen, verkligen skulle vilja ha. Håller tummarna för att jag får det. Hon skulle höra av sig ikväll eller imorgon förmiddag.


Imorgon åker jag till Karlstad. Ska jobba i helgen och så ska jag ju träffa D också!


Puss!♥



Förhandlingsteknik

Avancerad kundpsykologi innehöll bl.a föhandlingsteknik. Så det är vad vi har lyssnat på idag. Sådär roligt, men kanske ändå användbart någon gång i framtiden. Man vet aldrig.

Blev bjuden på tomatsoppa hemma hos H ikväll. Kollade därefter sängongsstarten av Desperate Housewifes. Har missat en del av förra säsongen, men hängde med hyfsat ändå. Konstigt bara att alla har blivit så gamla. Åt popcorn också. Mums!

Fastade i köket när jag kom hem där dom hade bakat kladdkaka. Underbart kan jag meddela, men oj vad jag har fikat idag. Haha, jaja.

Nej, nu ska jag sova. Skola imorgon och möte med ledningsgruppen.



Puss!♥



Nya kjolen från Monki

Såhär ser jag ut idag i nya kjolen från Monki:





Nu ska jag gå till skolan. Avancerad kundpsykologi står på dagens schema.
Ha en underbar dag!


Puss!♥



LIA - Check!

Idag ringde jag och tackade ja till LIA hos ett homestagingföretag i Göteborg. Ska bli så roligt att få vara där i tolv veckor! Var bara tvungen att berätta det!


Puss!♥



Vårtecken, te & en ny klänning

Har fikat med Ilina och Sofie idag. Trevligt! En fika sitter liksom aldrig fel.

Har varit på MQ också och intervjuat butikschefen inför hemtentan i säkerhet som ska lämnas in nästa vecka. Trevligt och jag passade även på att handla en klänning. En superfin jeansklänning. Hittade ett linne på slutspurtsrean också. Perfekt!
 

Cyklade till Tess en sväng efter det och drack te och åt macka. Mysigt! Har ju inte träffat henne på två veckor eftersom hon har varit hemma i Skåne och hälsat på. Hade en del att snacka om så fem minuter blev nästan ett par timmar.


Nu ska jag maila ett par saker och sedan ska jag fixa lite mat. Undrar vad jag ska hitta på idag?! Förresten, det är ju måndag idag så ni missar väl inte 183 dagar (undantag för dig Ellinor;))!




Årets första vårtecken hittade jag idag!


Puss!♥



Stella & Sebastian - Hur skall det sluta?!

Har bara några sidor kvar på min underbara bok nu. Det är en sån där bok man bara vill fortsätta och fortsätta läsa utan att den tar slut. Förstår ni?

Dagen började ambitiöst med städning som jag skrev förut, men förutom det har det verkligen varit en slappardag. Har mest suttit i köket och pratat och ätit lite bullar. Mm. Blev en kort prommenad till ICA också för lite handling men annars, som sagt, lugnt.

Ingen skola imorgon, men jag ska till MQ och intervjua butikschefen inför hemtentan i säkerhet. Ska ta en kaffe hos H också.


Nej, bara några sidor kvar nu.





Puss!♥



Mars

Godmorgon!

Underbart väder ute idag också. Ska snart sätta mig på balkongen och sola mig och plugga. Undrar om våren faktiskt är på g? Nej, jag vet att det säkert kommer mer snö igen innan det blr vår på riktigt men det är i alla fall såå skönt med fint väder och nu är det i alla fall mars.
 

Ska städa lite nu och sedan blir det som sagt balkongen.


Puss!♥



Godnatt

Oj, nu är klockan mycket och jag ska snart sova. Har haft en superrolig kväll ute (och igår också för den delen). Fest när det är som bäst! Eller hur?

Satt ute i solen i tre timmar i förmiddags och hoppas verkligen att det blir lika bra väder imorgon så att jag kan bättra på fräkarna lite till!


Puss & Godnatt!♥



RSS 2.0