Kattrumpan och pepparkaksdoft

Igår var det skyltsöndag här i Kalmar. Jag cyklade genom stan med min svarta kappa, min rosa halsduk och mina röda skinnhandskar. Människor och julstämning över allt! Det hade blivit mörkt också. Mörkt och mysigt. Cyklade förbi alla små stugor och gamla fina hus nere på Kattrumpan. Ja, det heter så här i Kalmar. Det doftade pepparkakor och glögg. Underbart!


Kattrumpan (bild: google.se)


Puss!♥



Första pris!

 



Den här fina boken fick jag idag av jobbet. Första pris i våran säljtävling!!! Det ni. Superroligt och jag känner mig så nöjd! Sånt här peppar en ju otroligt mycket!!!
Så osvenskt att skriva så men jag tycker man får känna sig duktig när man har gjort något bra! Eller hur??


Puss!♥

 



Julkort och sidenband i min pysselpåse

Efter en något konstig start på den här dagen börjar det kännas bra igen. Sitter i soffan och tittar på min advetnsstjärna som lyser mysigt i fönstret, har fixat min lilla hörna på toaletten där det nu är rosa och jättefint!

Gick igenom mina garderober och hittade massa roligt i min stora pysselpåse. Blev riktigt sugen på att göra lite snygga julkort i år igen. Älskar allt det där. Klippa, klistra och skriva fint. Och att ta fram alla fina snören, papper och pärlor. Bara lägga ut allt över hela golvet och sitta mitt i det och pyssla! För mig är det så juligt. Samma känsla som att slå in fina paket. Love it!

Här är julkorten jag gjort tidigare år:
(har använt min webkamera, därav att jag är med på varje bild + att det är dålig kvalitet på färgerna)


2007 sydde jag små hjärtan och stoppade upp med vadd, klistrade på
korten, lite band och lack på det. Klart!


Tillhörande egengjorda kuvert i gråpapper med en kantbränd etikett
i samma papper.


2008 köpte jag röda ark och klistrade på ett tunt, tunt ark i bomulls-
liknande material som en lite ruta på. KLIPPTE (!) ut alla bokstäver
 och klistrade fast. Glitterlim runt kanten. Klart!


Klistrade ihop det röda pappret med ett gråpapper. Vek ihop på tre
och knöt runt ett silverband som hölls på plats av rött lack! Kort och
kuvert i ett alltså!

Sånt här har jag älskat att hålla på med ända sedan jag var liten. Min mamma har en låda med kort och annat som jag har tillverkat under åren.

 Samma sak är det när det gäller att slå in julklapparna. Paket i alla möjliga färger, former och mönster med olika sorters snören, band och etiketter på.
 När jag fyllde 4 eller 5 fick jag presentpapper, snöre och tejp i ett av mina paket eftersom jag fullkomligt äääälskade att tillverka och slå in paket.

Får se vad jag ska hitta på i år.


Puss! ♥

 






Tråkigt. Tråkigare. Jättetråkigast!

Åt frukost i morse, lunch på jobbet och baguette med bl.a fetaost (som för övrigt är en storfavorit) nu ikväll. Tråkigt bara att jag p.g.a min dumma förkylning inte kunde känna vad något av det smakade. Filen, som i vanliga fall heller inte smakar så mycket, var om möjligt ännu mer smaklös. Kycklinggrytan med ris som jag så duktigt hade fixat igår kväll smakade liiite starkt eftersom det var mycket chili i. Men det är väl inte den starka smaken man vill känna? Allra mest besviken blev jag på fetaosten som jag lyxade till med och köpte en dyrare än vanligt. Inte värt dom där extra kronorna alltså!

Slutsats:
Usch vad det är tråååkigt att äta när ingenting smakar någonting!


Nu ska jag sova. Imorgon är min lediga dag så då ska det minsann hinnas med allt möjligt roligt hoppas jag.


                                                Puss & godnatt! ♥



Hur efterlängtad är inte den liksom!

Det känns som hemma här i Kalmar nu. Jag har bara bott här i en och en halv månad men det spelar ingen roll för jag trivs. Såklart spelar det säkert roll att jag bodde här när jag pluggade förra året men ändå. Det känns inte aöös konstigt som det ibland gör på ett nytt ställe.

Kunde inte somna inatt, men det gjorde inte så mycket. Eller jo, såklart är det tråkigt att inte kunna sova, men eftersom jag har bästa lilla lägenheten gick jag upp och tände en lampa och satte igång radion. Vakna med P3 coh P4 är ens vän i natten, haha!

Jobb idag + attt LÖNEN har kommit! Hur bra och efterlängtad är inte den liksom!


                                                           Puss! ♥

 



♥ "Lift me. Lift me from the ground. And don't ever put me down..." ♥

Underbar låt som spelas om och om igen här hemma hos mig. Ane Brun & Nina Kinert.
Lyssna vettja!



                                                               Puss! ♥



I wish. I wish. And dream.

Har inget speciellt för mig idag på lunchen. Har ätit upp min matlåda med spagetti och köttfärsås. Måltiden som jag för övrigt tror är Sveriges vanligaste matlåda.

Sitter och funderar över saker jag skulle vilja ha. Finns ju hur mycket som helst. Dels kläder här ifrån MQ, men även en massa andra saker. Fina kuddar till soffan, nytt smink (någon som vet varför allt alltid tar slut samtidigt), massage, en jättefin ljuslykta som jag har sett på Plantagen oc en stor taklampa med rosa sidenskärn. Underbar, men dyr.

Undrar just vad tomten tänker ha med sig till mig i år!

Vad önskar ni er?

 

                                                               Puss! ♥



Någon som vill äta långfrukost?

Är sugen på julmys. Långfrukost med massa tända ljus. Det längtar jag efter! 
Adventsmys till helgen kanske, med glögg och pepparkakor. Hm, det lät väl som en trevlig idé, eller hur? Någon som vill vara med?!


                                                            Puss! ♥

 



Sedan sängen

Trött i kroppen. Jobbat hela helgen plus att vi va ute en sväng igår. Tobbe, som jag gick i samma klass som förra året var i Kalmar, och frågade om jag och Elina skulle med ut. Självklart ville vi det. 
Mycket trevlig kväll. Jag körde så jag vaknade ganska utvilad ändå i morse. Skönt!

Är lugnt på jobbet just nu. Folk har väl, liksom jag, inga pengar kvar på kontot. Men efter onsdag kommer nog julhandeln igång och det gillas!

Sitter i soffan med en varm vetesäck runt nacken. Försöker mjuka upp med lite värme. Det verkar hjälpa. Håll tummarna för att det onda snart försvinner.

Ska snart gå och lägga mig. Lägga mig tidigt. Sova. Sova länge eftersom jag börjar kl. 12 imorgon.

Nej. Lite bloggar kvar att läsa. Bl.a morgondagens astro på elle.se.
 Sedan sängen.


                                                              Puss! ♥

 



Något gott och sött. NUUUU!

Ååh vad det är frustrerande att inte ha något enda gott hemma när man är såå sjukt sugen på något. Choklad. Pepparkakor. Glass. Ja. Jag. Vill. Ha. Något. Gott. Och. Sött. Nu!!!

Har kollat igenom hela kylskåpet, frysen och skafferiet flera gånger men det verkar tyvärr inte hjälpa.


Någon som känner igen sig?


                                                               Puss! ♥

 



Tvätt. Tre. Tidigt.

Ställde klockan lite tidigare i morse för att gå upp och tvätta. Tre fulla maskiner med smutsig tvätt som nu är ren. Skönt att ha en hel garderoben igen!

Det är lugnt på jobbet just nu. Har hängt om lite på damsidan idag. Jätteroligt att få greja lite med det eftersom jag tycker att just det (som egentligen mest är L's jobb som BK) är så roligt. Känner mig nöjd med resultatet och det hoppas jag ju såklart att L också är när hon ser det imorgon.


                                                             Puss! ♥



Åh så trevligt

Elina hälsar på idag efter jobbet. Trevligt med lite roligt sällskap såhär på måndag kväll.




Puss! ♥

 



Kan lösningen stavas V O L T A R E N ' T ???

Tack och lov för att det finns värktabletter. Jag har gått runt med värk i nacke och axlar i över en vecka nu. Ätit någon Iprén hit och någon Alvedon dit utan något större resultat. Sötaste Lollo masserade bort det värsta igår men så i morse så kom det smygande igen. Har flyttat upp sig högt upp i nacken. Så i eftermiddag fick jag nog och gick till apoteket. V O L T A R E N ' T  hoppas jag nu att svaret stavas. Flera gånger om dagen sa hon på apoteket så jag testar det och hoppas på att det blir bra.

Gillar egentligen inte att stoppa i mig massa sånt här men å andra sidan tänker jag inte hålla på att ha ont. Så nu var det sagt också.

Imorgon är det jobb igen och efter att ha varit ledig i tre dagar är jag sugen på att komma igång igen. Tycker ju det är så roligt att träffa alla kunder och såklart mina kollegor också.

Hur går det med bloggtipsen? Kom igen nu!


                                                               Puss! ♥

 



Bloggtips tack!

En sådan här, lugn dag skulle jag så gärna vilja ha eran hjälp och inspiration.

Tipsa mig om din egen eller någon annans blogg! Jag behöver något mer än min bra bok att läsa!


                                                             Puss! ♥

 



Älskas och användas igen

Helgen har verkligen varit superbra. Skönt att ha haft tjejerna här. Pratat om allt och inget, skrattat och (nej, inte gråtit) dansat i dom nya klackarna. Erika åkte hem igår eftermiddag och Lollo vinkade jag av vid tåget i morse.

               
                             Så var vi bara två. Mys igår kväll med ost och kex.

Skall gå till skräddaren och hämta mina byxor. Mina älskade sammetsbyxor som var lite för stora i midjan är nu insydda och färdiga att älskas och användas igen. Kärlek!

Undrar om det kan bli mer grått än det är ute idag. Dimmigt och grått, grått grått. Tråkigt! Eller nej, förresten, hur var det nu Elina? Vi skulle ha positiva veckan, right?! Så grått ute och underbart mysigt inne. Uppkrupen i soffan med tända ljus och en bra bok. Så ja. Det där lät ju mycket bättre.

Någon som hänger på våran gladvecka?

    

                                                             Puss! ♥

 

 

 



These shoes are made for walking

Haft en jättemysig och rolig dag på stan med bästa tjejerna. Fyndat två par skor (som jag verkligen var i behov av) och en klänning i grönt!

 Ikväll blir det modevisning på Byttan och sedan utgång! Dance, dance, dance!



Vad gör ni ikväll?

Puss! ♥



Stan

Nu har jag mina tjejer här!
Nu. Stan!





Puss! ♥

 



Leverans på väg

Vet ni vad som, mer än Lollo, är på väg ner med bussen från Kalrstad till Kalmar? Ett par skitsnygga Miss Sixtyjeans som hon är supergullig och köper med sig till mig. Har spanat på dom ända sedan vi fick in dom i slutet av sommaren, testat och provat men inte kunnat bestämma mig. Dom blir det nu iaf! Tjohooo!


                                                                 Puss! ♥

 



Åh, jag har saknat er ♥

Säljuutbildningen i morse var bra med många smarta tips och trix. Man behöver lite extra pepp ibland! Kul!

Har ätit mat med Elina ikväll efter jobbet. Bästa Elina! God mat lagade hon till mig också. Tack snälla söta!

Imorgon är det jobb igen. Sedan är jag ledig i hela tre dagar. Gissa vad som händer då? Jag får finbesök här i Kalmar. Två av mina bästa, Lollo och Erika, kommer och hälsar på mig hela helgen. Åååh va kul det ska bli. Har saknat er massor mina underbara vänner!




Puss alla söta! ♥





Sammetsbyxor i Skafferiet

Började dagen med en fika på stan tillsammans med sötaste Elina. Ibland är det skönt att göra någonting innan man börjar kl. 12 istället för att sova bort hela förmiddagen. Mysfika med massa prat. Viktigt och oviktigt som vanligt. Ett tag var vi väldigt seriösa och kom in på hur man kan dra ner på elkostnaderna (i våra små lägenheter). Då kändes det som det hade gått liite för långt in på vuxenlivet så vi bytte snabbt samtalsämne!



Jag i mina sammetsbyxor. Love!





Kände mig glad, pigg och pepp efter fikan. Åkte till jobbet nöjd med en god latte i magen.


Två av mina kollegor på MQ


Imorgon börjar jag tidigare för vi ska ha säljutbildning. Alltid kul!

Puss! ♥

 



Helgens



Lördag


Lördag kväll


Söndag


Puss! ♥

 



Hallonmys och morotsmarmelad

Börjar inte förrän kl. 12 idag så jag har haft en väldigt lugn morgon här. Långfrukost framför datorn med mysmusik på Spotify. Läst en del bloggar och annat roligt. Tänkte åka till jobbet lite tidigare sedan för att hinna prova lite av det nya vi fick in igår. Mycket fint i butiken just nu.



När man har tid kan man ju lyxa till det lite med hallonsmoothie, rostade mackor med morotsmarmeland (som min söta mamma köpte till mig) och lite te. Mys!


Puss! ♥



Mycket viktigt. Eller njaa.

Blir inga bilder ikväll för jag har spenderat den med Elina. Pratat om viktiga, eller ja hur viktiga dom var är frågan, men i alla fall trevliga saker och skrattat en massa. Man blir glad av att skratta. Jag tror faktiskt att man lever längre också! Vad tror ni?

Sova. Nu. Ni?


                                                             Puss! ♥

 



Kanske ikväll

Lunch på jobbet. Skinkcrêpes och lite prinsesstårta till efterrätt. Inte helt fel.

Har haft en trevlig helg med jobb och trevlig utgång med tjejerna i lördags. Lugnt men det blev en blandning av en superrolig men lite halvkonstig kväll. Nog om det.

Har tagit lite bilder som ligger kvar i kameran. Har ni tur kanske ni kan få se dom ikväll.


                                                                Puss! ♥



Kvällens



Har min allra sötaste Elina här ikväll. Nu ska vi äta guaccamole och nachos. Mmm!




Puss! ♥

 


 


Prinsessor ska bo vid slottet

Har burit ner lådor, balkongmöbler och annat överflödigt till mitt förråd i källaren. Köpt en matta och lite växter. Ställt i ordning stolar och bord. Lånat Elinas kamera. Så nu, äntligen, kommer dom efterlängtade och utlovade bilderna på min lägenhet.


Mitt retroinspirerade kök. Lägg märke till det snygga kaklet!



Mina egenmålade köksmöbler



Vardagsrummet



Låg bänk med min fiiina lampa



Nygamla soffan



Romantisktinspirerat i sovrummet



Toalett



Myshörna/tvätthörna



Min prinsessgroda. Prinsessor ska ju bo vid slottet.



Smygtitt i mitt spegelskåp

Puss! ♥



Elsa

Läser Elsa Billgrens blogg på elle.se ganska ofta. Gillar henne, hennes sätt att skriva och hennes bilder. Extra mycket gillade jag den här delen av ett inlägg:

" ♥    Vi hade varit ihop. Eller hade vi det? Jag ville men han skyllde alltid på nåt när vi skulle ses. Antingen hade han ätit ett dåligt popcorn eller så var det något med familjen. En gång var vi ute och dansade och han försvann. Jag letade i hela lokalen och klev ut på gatan för att se om han fanns där. Där satt han. På en pelare, och tittade på mig. Du vet visst alltid var jag är, eller hur? En vecka senare stog vi i observatorielunden och jag hade de där stövlarna du hatade. De röda med hög klack. Vi kan inte vara med varandra längre, sa jag. Det gör för ont. Nähä sa du, då kom regnet. Vi tittade i varandras ögon och du vände dig om för att gå. Jag såg hur dina sneakers blev dyngsura. Mina fötter var torra hela vägen hem."

Fiint!

Puss! ♥

 



Ett stycke målat köksbord

Målade det sista på mitt köksbord i morse innan jobbet. Ambitiöst? Javisst. Jag vet att det inte hör till vanligheterna att jag går upp extra tidigt men idag blev det i alla fall så.

Ledig imorgon. Här ska det shoppas blommor och lite annat smått och gott som jag inte fick med mig sist. Fint ska det bli så det till slut kan bli några bilder åt er.

Musikquiz med tjejerna på O'learys ikväll. Mycket trevligt och gissa vem som kom på delad första plats!?! Ja, just det VIIII!!! Tyvärr blev vi även tredje sämst av dom bästa så vi fick ett par snygga kepsar som tröstpris. Revansch nästa vecka kanske?

Kanske man skulle sova lite nu?


                                                               Puss! ♥

 



Do you know that Spotify follow you where ever you go?

Det är mycket på jobbet just nu men dagen avslutades på ett mycket trevligt sätt med besök från vårat huvudkontor. En ny butik ska ju självklart inspekteras och det med nöje. Kul!

Var tvungen att handla lite när jag kom hem. Handla är en sån där tråkig sak som måste göras. Ni vet, när toalettpapret börjar ta slut och man inte har någon frukost då är det dags att ta sig till ICA. Nej, så illa är det inte men kylskåpet behövde en liten update.

Sitter här med nymålade naglar. Färgen heter "Timeless beauty". Så det får bli min look imorgon. Det kan jag väl leva med, eller vad säger ni?


                                                            Puss! ♥

 



SNART!

Oj oj. Nu börjar det ställas krav på mig också. Jag vet, det är dåligt av mig att bara skriva och göra er nyfikna utan att visa en enda bild. Även dåligt av mig att inte ha en fungerande kamera till hands, men som sagt; SNART!


                                                              Puss! ♥

 



Svart lack

Stolarna är färdigmålade och ordet är monterat och grundat. Den svarta färgen är verkligen skitsnygg. Tur det eftersom den var jättedyr.

 Åh, vad det känns bra att få grejer gjort. Såklart förbereder jag för mitt finbesök om två helger. Tanken är att allt ska vara fixat då, eller helst så snart som möjligt innan det såklart.

Nej, nu ska jag montera en hylla och rulla ut min nya matta.


Later!

                                                              Puss! ♥

 



Svarta, halvblanka och snyggt blir det också

Fortsätter mjukistemat idag. Behöver ju inte piffa sig när man är hemma en dag och grejar.
Målar mina stolar nu. Pinnstolar. Det tar längre tid än man skulle kunna tro eftersom det är så pilligt med alla pinnar. Snyggt blir det i alla fall. Svart halvblank färg. Två av fyra är klara.

Ska bära ner alla tommar flyttkartonger i mitt förråd senare idag. Måste få lite ordning här nu!

Två stolar och ett bord återstår att måla plus att jag har ett par paket från IKEA som ska monteras ihop. Ja, det går i alla fall framåt!


                                                              Puss! ♥

 



Mina sköna mjukisbrallor

Kvällen på Byttan var mycket trevlig. Massa dansande människor med röda detaljer. Drickandes? Såklart ett glas rött kvällens tema till ära.

Jobbade både igår och idag. Är lite sliten och trött känner jag. Men troligtvis beror det på att jag är intsälld på en ledig dag imorgon. Ska bli skönt att hinna fixa i ordning i lägenheten. Måla stolar och bord hade jag också tänkt mig så jag kommer inte ha tid att sova bort hela dagen.

Har dragit på mig skönaste mjukisbrallorna, tänt ljus och krypit ner under en filt här i soffan. Tänkte kolla en film innan det är dags att sova. Sova tidigt.

Nej, nu ska jag fixa lite dipp till mina tortillachips. Eller ja, dipp och dipp. Jag tänkte blanda creme fraiche med lite pesto. Orginella ingredienser för att vara mig va?

                                                               Puss! ♥

 



RSS 2.0