Orrefors

Jag och Daniel bestämde oss igår kväll för att ta en sväng till Orrefors och kolla in deras glasbruk. Inte rätt säsong direkt, men vi kollade på nätet och det stod att det skulle vara öppet. Åkte dit, helt ensamma i butiken och när vi försökte gå in till huset där dom blåser glaset så var det låst! Illa! Men vi gick runt huset och träffade på en tjej som hjälpte oss så att vi fick komma in och titta.
 Häftigt att se när dom blåser och tillverkar alla fina skålar, glas och vaser. Köpte även en skål med mig hem från butiken som låg brevid. Utförsäljning av 1:a handssorteringen och det tackar man ju inte nej till. Bild på skålen kanske kommer senare.

Puss!♥



Kommentarer
Postat av: Ellinor

Jaaaaa, glasblåsning är mycket häftigt! Tänk om man fick möjligheten att testa nån gång... Men det är nog obeskrivligt svårt. Ser fram emot att se en bild på ditt fynd!

2009-01-31 @ 15:15:24
URL: http://gillbergs.blogspot.com/
Postat av: Josefin

Verkligen! När vi var där var det elever som höll på att lära sig. såg sjukt svårt ut, men oj, oj så fina saker det blev. det stod information om att man på sommaren kan testa på att blåsa själv för typ 200 kr. Värt att notera inför semetserplanerna kanske?;)



Kram



2009-02-01 @ 11:45:17
URL: http://missjosefina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0